Dárdai Pál egy családi tragédiával indokolta fontos döntését

A Hertha csapata a kezdeti rossz eredmények után mintha kezdene magára találni a német másodosztályban. Dárdai Pál tanítványai vasárnap a Schalke otthonában 2-1-es győzelmet arattak, de a mérkőzést követő sajtótájékoztatón nem csak az örömködésen volt a hangsúly, a magyar vezetőedző ugyanis egy ponton egy szörnyű emléket idézett fel.

2023. 10. 10. 15:23
Hertha BSC - FC St. Pauli Dárdai Pál
30 September 2023, Berlin: Soccer: 2nd Bundesliga, Hertha BSC - FC St. Pauli, Matchday 8, Olympiastadion. Coach Pal Dardai of Hertha BSC speaks in an interview before the start of the game. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha három nullázással indította az idényt a Bundesliga II-ben, de az eddig elszenvedett öt vereség mellé azóta négy győzelmet is tett, így az egykori sereghajtó a tabella kilencedik helyére lépett előre. csapata vasárnap a Schalke otthonából is elhozta a három pontot. A magyar szakembernek ezután a meccs utáni sajtótájékoztatón tréfálkozni támadt kedve, illetve sorsfordítónak nevezte a találkozót. 

Egy ponton viszont szomorú fordulatot vett a sajtótájékoztató. Dárdait arról kérdezték, egy összefejelés után miért döntött jobbhátvédje, Deyovaisio Zeefuik lecserélése mellett, miközben a játékos bizonygatta, hogy erre semmi szükség sincsen. A Hertha edzőjének viszont komoly oka volt arra, hogy lehívta a pályáról a játékosát.

– Magán Deyón kívül mindenki azt mondta, hogy cseréljük le. Ő jól érezte magát, de én ezzel óvatos vagyok. Ismeritek az öcsém sorsát, aki a pályán halt meg, apánk kezei között. Ezért nem szeretem az ilyesmit, az ember a legfontosabb, és az, hogy mindkét játékos egészséges – idézi a Bors Dárdai Pál szavait.

Dárdai Balázs 2002-ben az NB III-as Barcs labdarúgójaként, 23 évesen hunyt el a pályán, azóta szintén meghalt édesapjuk, idősebb Dárdai Pál szakmai igazgató jelenlétében.

Borítókép: Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Andreas Gora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.