A Realnál a trófeák ellenére is szenvedett, visszavonul az egykori csillag

A megszerzett trófeák számát tekintve sikeres madridi időszakban volt része Eden Hazard-nak a Real Madridnál, de közben folyamatosan sérülések álltak annak útjába, hogy alapember legyen a spanyoloknál. A világbajnoki bronzérmes, 126-szoros belga válogatott futballistának júniusban dicstelenül kellett távoznia a királyi gárdától, és a szenvedésből látszólag elege lett, így kedden, 32 évesen bejelentette a visszavonulását.

2023. 10. 10. 13:36
Eden Hazard
(FILES) A picture taken on May 29, 2019 shows Chelsea's Belgian midfielder Eden Hazard celebrating after scoring a goal during the UEFA Europa League final football match between Chelsea FC and Arsenal FC at the Baku Olympic Stadium in Baku. Belgian attacking midfielder Eden Hazard announced his retirement on October 10, 2023 after failing to find another club following his release by Real Madrid. (Photo by OZAN KOSE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2019-ben nagy reményekkel érkezett a Real Madridhoz, miután a Chelsea-nél eltöltött hét éve alatt posztján a világ egyik legjobb futballistájává nőtte ki magát. Nem véletlen, hogy a spanyol gárda klubrekordot jelentő 115 millió eurót fizetett ki érte. A londoniak szélsőjeként hét trófeával (két angol bajnoki cím, két Európa-liga-, egy-egy FA-kupa- és Ligakupa-győzelem) gazdagodott, és bár a madridi időszaka a serlegeket (két spanyol bajnoki cím, egy-egy Bajnokok Ligája-, Király-kupa-, Európai Szuperkupa-, Spanyol Szuperkupa-győzelem, klubvilágbajnoki cím) tekintve ugyanolyan sikeres volt, a belga játékos kevéssé járult hozzá az eredményekhez, mivel a legtöbbször csak a kispadról vagy a lelátókról figyelte a társait.

Azpilicueta, Cesar; Hazard, Eden Real Madrid
Eden Hazard-nak a Real Madridnál eltöltött időszaka siralmas volt a londoni évekhez képest Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Az okok a sérüléseiben keresendők, mert míg a Chelsea-nél hét év alatt 176 napot hagyott ki ilyen-olyan problémák miatt, addig a Real Madridnál ez a szám négy év alatt 360 napra rúgott. Így alapember sosem válhatott belőle, mindössze 76 mérkőzésen húzta magára a királyi gárda mezét, és ezeken csak hét gólt szerzett.

A sérülései és a belga válogatott korai kiesése miatt a katari világbajnokságon tavaly novemberben úgy döntött, hogy a nemzeti csapatban már nem lép pályára. És miután a Real Madrid a nyáron felbontotta az egyébként 2024 júniusáig szóló szerződését, Hazard-t ezek után a Royal Antwerppel boronálták össze, de a belga futballista végül klub nélkül maradt, és kedden bejelentette a visszavonulását.

– Hallgatnod kell a testedre, és a megfelelő időben abbahagynod. Tizenhat év és több mint hétszáz mérkőzés után úgy döntöttem, hogy befejezem a profi pályafutásomat. Valóra váltottam az álmomat, közben jól szórakoztam, és megannyi stadionban pályára léphettem szerte a világon. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a karrierem ideje alatt remek edzőim és csapattársaim voltak – mindenkinek köszönettel tartozom az együtt töltött szép időkért, mindannyian hiányozni fogtok. Emellett szeretnék köszönetet mondani a klubjaimnak, a Lille-nek, a Chelsea-nek és a Real Madridnak, illetve a Királyi Belga Labdarúgó-szövetségnek, hogy a válogatottban is szerepelhettem. Hálával tartozom a családomnak, a barátaimnak és a tanácsadóimnak, akik a jó és a rossz időkben is mellettem álltak. Végezetül köszönöm a szurkolóimnak a támogatást! Most annak jött el az ideje, hogy a szeretteimmel új kalandokban legyen részem. Hamarosan újra találkozunk, immáron a pályán kívül – írta az Instagram-oldalán Hazard.

Borítókép: Eden Hazard a Chelsea-nél töltötte pályafutása legjobb éveit (Fotó: AFP/Ozan Kose)




 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.