Ennyi volt, Eden Hazard is búcsút intett

Roberto Martínez szövetségi kapitányt követően a csapatkapitány Eden Hazard is elköszön a belga labdarúgó-válogatottól. A Real Madrid sérülékeny szélsője a katari világbajnokságon való korai kiesést követően hozta nyilvánosságra a döntését.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 13:35
Eden Hazard retires from international soccer
epa10353451 (FILE) - Eden Hazard of Belgium applauds fans after the FIFA World Cup 2022 group F soccer match between Croatia and Belgium at Ahmad bin Ali Stadium in Doha, Qatar, 01 December 2022. Belgian forward Eden Hazard has announced his retirement from international soccer on 07 December 2022. EPA/Abir Sultan Fotó: Abir Sultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számítani lehetett rá, hogy a belga válogatott katari világbajnokságon való leszereplése után nagy változtatások lesznek a csapatnál. Így is lett, a távozását közvetlenül a kiesés után bejelentő Roberto Martínezt követően újabb fontos láncszem hagyja el a Vörös Ördögöket: a szövetségi kapitány után a csapatkapitány is búcsút intett.

„Ma lezárok egy fejezetet. Köszönöm a szeretetet, a példátlan támogatást, a 2008 óta közösen megélt boldog pillanatokat. Úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatottbeli pályafutásom, az utódok már készen állnak. Hiányozni fogtok…” – írta az Instagram-oldalán a Real Madrid futballistája.

Hazard 2008-ban, 17 évesen mutatkozott be a válogatottban, 126 alkalommal húzta magára a belga nemzeti csapat mezét, 2015 óta pedig a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte, pályára lépései alkalmával 33 gólt termelt, valamint 36 gólpasszt is kiosztott. 2018-ban a világbajnoki bronzérmet nyert gárda tagja volt, de a spanyol fővárosba való költözése óta folyamatosan sérülésekkel küzdött, így a válogatottban is egyre ritkábban játszott, Katarban 126 perc jutott neki a gyepen.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

Borítókép: Eden Hazard-nak a Horvátország elleni volt az utolsó mérkőzése a belga válogatottban (Fotó: EPA/Abir Sultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.