időjárás 19°C Benedek 2023. március 21.
logo

Bohócot csináltak Luis Enriquéből a 11-est hibázó játékosok

Magyar Nemzet
2022.12.07. 12:17 2022.12.08. 06:57
Bohócot csináltak Luis Enriquéből a 11-est hibázó játékosok

A spanyol válogatott futballistái nevetség tárgyává tették a szövetségi kapitányukat. Luis Enrique még jóval a világbajnokság előtt arra kérte a játékosait, úgy érkezzenek Katarba, hogy előtte legalább ezer tizenegyest elvégeztek edzésen. Busquets és társai vagy nem fogadták meg a tanácsát, vagy nagyon nem bírták elviselni a nyomást a Marokkó elleni nyolcaddöntő büntetőpárbajában.

A Marokkó elleni mérkőzés előtt Luis Enrique sajtótájékoztatóján szóba jöttek a tizenegyesek. A spanyolok szövetségi kapitánya magabiztosan azt mondta, nem fél az idegtépő párharctól. Majd meg is indokolta, hogy miért nem:

– Több mint egy éve, az egyik edzőtáborban azt kértem a játékosoktól, hogy legalább ezer tizenegyest végezzenek el az edzéseken, mielőtt Katarba érkeznek. Remélem, hogy elvégezték a házi feladatukat. Ha a világbajnokság alatt akarod gyakorolni a büntetőket, az már késő.

Tévedés, a tizenegyes nem lottó.

Ez a legfeszültebb pillanata, amikor mindenki megmutathatja, hogy rendben vannak az idegei, és a feszültség dacára képes úgy elvégezni a büntetőt, ahogy az edzéseken begyakorolta. Sokat elárul egy-egy játékosról az, hogy képes-e kezelni ezt a feszültséget. Egyre kisebb a szerencse szerepe, mert kiválóak a kapusok, csak az tud tizenegyesből gólt szerezni, aki felkészült erre, mert sokat gyakorolta.

A végeredmény ismert. A spanyol válogatottból az első három rúgó, Sarabia, Soler és Busquets is rontott. A három játékos nem csak rosszul, ráadásul flegmán, szinte nekifutás nélkül rúgta el a labdát. A marokkói kapusnak, Bonónak igazán nem volt nehéz dolga.

Luis Enrique egyelőre nem adott magyarázatot a szégyenteljes felsülésre. Meglepő lenne, ha továbbra is ő maradna a spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022   

Borítókép: Bunu, a marokkói kapus éppen Soler tizenegyesét védi (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.