Három kontinensen, hat országban rendezik a 2030-as futball-vb-t

Az előzetes híreknek megfelelően Spanyolország és Portugália lesz a 2030-as labdarúgó-világbajnokság házigazdája. De csak két házigazdája. Melléjük csatlakozik Marokkó, sőt egy-egy mérkőzést Argentína, Uruguay és Paraguay is kap. Három kontinensen és hat országban pattog majd a labda, s 2022 után ismét a rendezők között lesz egy iszlám ország. A lebonyolítás különös lehetőség Lionel Messi és Cristiano Ronaldo előtt.

2023. 10. 04. 17:52
világbajnokság, FIFA, Lionel Messi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A megosztott világban, a FIFA és a labdarúgás összekapcsolja az embereket – így jellemezte a döntést Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke. A döntést a szervezet jövőre esedékes kongresszusának még jóvá kell hagynia, de ez csupán formaság.

Gianni Infantino, FIFA, futball-vb 2030, foci vb,
Gianni Infantino, a FIFA elnöke nagy ötlettel állt elő a 2030-as vb-re (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

Uruguay a világbajnokságok centenáriuma alkalmából kerül a rendezőországok közé, hiszen az első világbajnokságnak 1930-ban Uruguay adott otthont.

A 2026-os világbajnokságot is több országban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendezik, a vb-k történetében először 48 részt vevő csapattal. 2022-ben Katarban még 32 válogatott szerepelt, a döntőben Argentína felejthetetlen mérkőzésen győzött Franciaország ellen.

Lionel Messi, aligha tart ki 2030-ig, hogy hazai pályán játszhasson világbajnoki mérkőzést. Ami viszont Cristiano Ronaldót illeti, semmiben sem lehetünk biztosak...

Szaúd-Arábia bejelentkezett 2034-re

Szaúd-Arábia nem sokkal azután, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) közölte, a 2030-as tornának Marokkó, Spanyolország és Portugália, valamint az első három mérkőzésnek Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, bejelentkezett a 2034-es vb megrendezésére. A szaúdiak korábban Egyiptommal és Görögországgal közösen gondolkoztak a 2030-as viadal megrendezésén.

A 2022-es vb-döntő összefoglalója:

Borítókép: Lionel Messi a világbajnoki trófeával a 2022-es katari vb-győzelem után (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.