Kapás Boglárka is tudja: létezik a sikerhez vezető másik út is

November 17–18-án Pécsen rendezik meg a II. Magyar sportpszichológiai konferenciát, melynek fő üzenete: a sportoló elsősorban ember. A neves sportpszichológiai szakemberek mellett előadóként elvállalták a részvételt olimpiai bajnokok, világbajnokok, mesteredzők, a sportélet azon meghatározó szereplői, akik azt vallják: létezik a sikerhez vezető másik út is.

2023. 10. 22. 7:47
TELEGDY-KAPÁS Boglárka
Budapest, 2023. október 20. Kapás Boglárka a nõi 200 méteres pillangóúszás elõfutamábanaz úszókvilágkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 20-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A II. Magyar sportpszichológiai konferencia előadói között szerepel olimpiai bajnok vízilabdázó, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Kárász Anna olimpiai bajnok kajakos, Sík Márton olimpikon kajakos. Máshogy is lehet címmel közösen tart előadást Virth Balázs mesteredző, olimpiai bronzérmes, világbajnok úszó ás Telegdy Ádám olimpikon úszó. A kettős karrierprogramot érintve kerekasztal-beszélgetésen vesz részt Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda-szövetség sportszakmai vezetője, Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója és Sors Tamás, a Nemzeti Sport Ügynökség sportszakmai referense.

A II. Magyar sportpszichológiai konferenciát november 17–18-án Pécsen a PTE ÁOK (Általános Orvostudományi Kar) új oktatási épület aulájában rendezik meg. A részvétele regisztrációhoz kötött. A konferenciát tető alá hozó Sport és Lélek Sport-pszichoterápiás Egyesület (SPTE) 2022 elején kezdte meg tevékenységét. A három alapító szakmai vezető, Goschi Gabriella, Pálvölgyi Ágnes és Csenki Laura elkötelezett a sportpszichológus-szakma megreformálásában, ennek érdekében megújították a sport-szakpszichológus képzést Magyarországon. Már megjelent az ötkötetes sportpszichológiai tankönyvük első része, Dobbantó címmel. További céljuk, hogy az évek alatt megszerzett sport- és civil terápiákból hozott szakmai tudásukat átadja a sportszektornak: sportolóknak, edzőknek, sportszervezeteknek. Megszólították és együttműködésre hívták a sportszektor szereplőit annak érdekében, hogy összefogással változást érjenek el. Ezért tavaly megszervezték az I. Magyar sportpszichológiai konferenciát, melynek fontos tételmondata volt: a sportoló fejlődése az eredményesség alapja. Hagyományteremtő céllal a konferenciát évente megrendezik, a második esemény kiemelt jelentőségű alaptézise: a sportoló elsősorban ember. 

Goschi Gabriella, Csenki Laura és Pálvölgyi Ágnes Forrás: SPTE

Goschi Gabriella többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, korosztályos Európa-bajnoki bronzérmes kosárlabdázó. Jelenleg a felnőtt férfi-vízilabda-válogatott sportpszichológusa. Pálvölgyi Ágnes korábbi teniszező, egyéniben korosztályos és felnőttversenyek érmese, tizenöt éve foglalkozik élsportolókkal. Csenki Laura évek óta dolgozik együtt serdülő és fiatal felnőtt sportolókkal.

Borítókép: Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás előfutamában az úszók világkupa-sorozatának budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 20-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.