Kerkez Milos még mindig nem érezhette a győzelem ízét a PL-ben

Még mindig nincsen győzelme a Premier League most zajló idényében a Bournemouthnak, Kerkez Milos csapata a 8. fordulóban az Everton vendégeként szenvedte el az ötödik vereségét. A Manchester United sokáig hátrányban játszott az Old Traffordon, végül a skót Scott McTominay duplájával fordítani tudott, és talán ezzel enyhítette legendás menedzserének, a skót Alex Fergusonnak a gyászát, akinek pénteken hunyt el a felesége.

2023. 10. 07. 18:59
Everton FC v AFC Bournemouth - Premier League
1722483588 LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 07: Milos Kerkez of AFC Bournemouth is challenged by Jack Harrison of Everton during the Premier League match between Everton FC and AFC Bournemouth at Goodison Park on October 07, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Nathan Stirk/Getty Images) Fotó: Getty Images/Nathan Stirk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még mindig nem lehetett győztes csapat tagja a Premier League-ben. A Bournemouth Liverpoolba utazott az Evertonhoz úgy, hogy három döntetlen és négy vereség volt a mérlege, sajnos az utóbbi szám növekedett a találkozó végére. A hazai csapat már a 8. percben vezetést szerzett, Ilija Zabarnij elcsúszása után James Garner szerezte meg a labdát, majd egy pontos lövéssel mattolta Netót. A házigazdák a 37. percben Jack Harrison parádés emelésével növelték előnyüket, majd a második félidő elején  Abdoulaye Doucouré adta meg a kegyelemdöfést. Szoros meccsnek ígérkezett, de a vártnál jóval simábban tudott nyerni a Everton 3-0-ra, Kerkez Milost a 67. percben lecserélték.

A hajrában fordított a Manchester United.Fotó: Europress/AFP/Darren Staples

Manchester gyászol: elhunyt Lady Cathy, Sir Alex Fergusonnak , a United legendás skót menedzserének a felesége. Sokáig úgy tűnt, a csapat sem nyújt vigaszt, és három játékos nagy hibájára is szükség volt ahhoz, hogy a Brentford vezetést szerezzen az Old Traffordon a 26. percben. A középpályán eladta a labdát, majd a tizenhatoson belül Maguire passzolt vissza a vendég játékoshoz tisztázás helyett, Mathias Jensen lövése ezzel együtt védhető lett volna, de Onana csak belekapni tudott a lapos, megpattanó labdába. A hajrában sokan már elkönyvelték a hazai csapat újabb kínos vereségét, de ekkor jött Scott McTominay: a skót előbb egy szerencsésen hozzá pattanó labdát küldött a hálóba, majd a hosszabbítás hetedik percében befejelte a Manchester United győztes gólját. 

Premier League, 8. forduló

Szombat
Burnley–Chelsea 1-4 
Everton–AFC Bournemouth 3-0 
Fulham–Sheffield United 3-1 
Manchester United–Brentford 2-1 
Luton Town–Tottenham Hotspur 0-1
Crystal Palace–Nottingham Forest 0-0

Vasárnap
Brighton–Liverpool (tv: Match4) 15.00
West Ham United–Newcastle United 15.00 (tv: Spíler 1)
Wolverhampton–Aston Villa 15.00
Arsenal–Manchester City (tv: Spíler 1) 17.30

Borítókép: Kerkez Milos megtette a magáért, de a csapata ismét kikapott (Fotó: Getty Images/Nathan Stirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.