Kuttor Attila rejtélyes cseréi sem segítettek csapatán + videó

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Zalaegerszeg 2-1-re nyert a Mezőkövesd otthonában. A meccs hőse a duplázó Antonio Mance volt, aki két góljával legalább átmenetileg megerősítette Boér Gábor pozícióját. Kuttor Attila viszont aligha érezheti biztonságban az állását, pedig váratlanul hamar belenyúlt a mérkőzésbe.

2023. 10. 07. 14:48
Mance ZTE
Fotó: Facebook/ZTE FC Zalaegerszeg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 9. fordulójának szombati programja kiesési rangadóval kezdődött, a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg is mindössze egy győzelmet aratott korábban a bajnokságban. Ennek megfelelően a két vezetőedző, Kuttor Attila és Boér Gábor állása sincs biztonságban.

Kuttor Attila
Kuttor Attila csapata továbbra is kieső helyen áll (Forrás: Facebook/Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület)

Az első félidőben a ZTE játszott jobban, Kuttor Attila pedig szokatlanul hamar úgy döntött, hogy változtat: a huszonhatodik percben lehívta a tizennyolc éves Illés Bálintot, helyette horvát légiós, Marko Brtan lépett pályára.

Egy másik horvát játékos lett azonban a meccs hőse, s ő Kuttor bánatára az ellenfelet erősítette: Antonio Mance szerezte meg a vezetést, majd a meccs hajrájában a győztes gólt is.

Mance első találata

Mance két gólja között is zalaegerszegi futballista talált be, csakhogy a görög védő, Sztefanosz Evangelu a saját kapujába fejelt Molnár Gábor beadásából.

Kuttor Attila még egy cserét végrehajtott, amely gondolkodóba ejthette a szurkolókat: a korábbi válogatott támadó, Ugrai Roland fél órát kapott, s érezhetően színt és veszélyt vitt a Mezőkövesd játékába, igaz, pontot így sem tudott szerezni a hazai csapat.

Ugrai több lehetőséggel talán többet segíthet a kieső helyen álló csapaton, de kérdés, hogy Kuttor Attila lesz-e még akkor a Mezőkövesd edzője.

NB I, 9. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia–Kisvárda 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár, gólszerző: Golla (57.), kiállítva: Jovicic (74., Kisvárda) 

szombat:
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (0-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, jv.: Pintér, gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 84.)
Újpest–Diósgyőr 16.15
Kecskemét–Paks 20.30

vasárnap:
Fehérvár–MTK 13.00
Ferencváros–Debrecen 16.30

Borítókép: Mance (háttal) szerezte a ZTE mindkét gólját (Forrás: Facebook/ZTE FC Zalaegerszeg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.