Lukaku a szurkolóktól és volt csapattársaitól is megkapta a magáét + videó

Két rangadót is rendeztek a Serie A tizedik fordulójában. A listavezető Inter Marcus Thuram góljával 1-0-ra nyert a Roma ellen, míg a címvédő Napoli kétgólos hátrányból mentett pontot az AC Milan ellen. Romelu Lukaku nyári klubváltása óta először tért vissza Milánóba, s nemcsak az Inter-szurkolók, hanem volt csapattársai is ellenségesen fogadták. Olivier Giroud, a Milan duplázó csatára viszont saját edzőjével veszett össze.

2023. 10. 30. 9:22
FC Internazionale v AS Roma - Serie A TIM Romelu Lukaku
Romelu Lukaku of AS Roma the Italian Serie A football match between Inter FC Internazionale and AS Roma on 29 of October 2023 at Giuseppe Meazza San Siro Siro stadium in Milan, Italy. (Photo by Tiziano Ballabio/NurPhoto) (Photo by Tiziano Ballabio / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Tiziano Ballabio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romelu Lukaku a nyáron alaposan magára haragította az Internazionale híveit. A milánói csapat szerette volna a belga támadó kölcsönszerződését meghosszabbítani, csakhogy eközben Lukaku titokban a Juventusszal tárgyalt, majd végül az AS Romában kötött ki. Az várható volt, hogy Lukaku nem teszi zsebre, amit a fekete-kékek szurkolóitól kap a Roma milánói vendégjátéka alkalmával, az talán kevésbé, hogy volt csapattársai is igen hűvösen fogadják.

SSC Napoli v AC Milan - Serie A Tim Olivier Giroud ( Lukaku )
Giroud Nápolyban két gólt lőtt, de a meccs végén ő sem volt sokkal vidámabb, mint Milánóban Lukaku (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

A szokásos meccs előtti kézfogásoknál Lautaro Martínez épphogy tudomást vett korábbi csatártársáról, Nicolo Barella pedig egyáltalán nem pacsizott le a belgával.

A szurkolók minden labdaérintésénél fütyülték Lukakut, aki nem tudott kibontakozni, igaz, a Roma eleve inkább az egy, mint a három pontért érkezett Milánóba. Végül a döntetlen sem jött össze, s az Inter-szurkolók minden bizonnyal kéjes kárörömmel vegyes ujjongással fogadták, hogy éppen Lukaku utódja, Marcus Thuram szerezte a mérkőzés egyetlen találatát.

José Mourinho, a Roma vezetőedzője eltiltása miatt a sajtópáholyból figyelte a mérkőzést. A portugál szakember nem csinál titkot belőle, hogy korábi csapata, az Inter is közel áll a szívéhez, a hazaiak viselkedését nem is kritizálta, ellenben a játékvezető munkásságát igen.

– Néhány játékosomra utaztak, sokkal több sárga lapot kaptunk, mint az ellenfél. A játékvezető tiszteletlen volt a játékosaimmal, különösen Mancinivel és Ndickával – fogalmazott Mourinho, aki úgy érezte, hogy a Roma rászolgált volna az egy pontra.

Az Inter győzelmével megőrizte első helyét a tabellán, a Roma a nyolcadik helyen áll, de hétfő este megelőzheti a Farkasokat a városi rivális Lazio, ha nyer a Fiorentina ellen a forduló zárómeccsén.

Giroud most nem a kapuban villogott

A másik milánói csapat is francia támadónak tapsolhatott, aki néhány hete még vészkapusként lett a Milan hőse, vasárnap este viszont két gólt szerzett a Napoli otthonában.

A Milan ennek ellenére nem tudta elhozni a három pontot Nápolyból, Giroud-t és Rafael Leaót pedig az utolsó tíz percre lecserélte Stefano Pioli. Giroud percekig nem volt hajlandó leülni a kispadra.

A kettős csere azért volt meglepő, mert addigra már egyenlített a Napoli. A hajrában a hazaiak megfogyatkoztak, de ennek ellenére akár a győzelmet is megszerezhették volna.

Serie A, 10. forduló

Napoli–Milan 2-2
Inter–Roma 1-0
Juventus–Verona 1-0
Monza–Udinese 1-1
Cagliari–Frosinone 4-3
Lecce–Torino 0-1
Sassuolo–Bologna 1-1
Genoa–Salernitana 1-0
Empoli–Atalanta hétfő 18.30 (tv.: Sport 1)
Lazio–Fiorentina hétfő 20.45 (tv.: Sport 1)

Az élmezőny állása

1. Inter 25 pont/10 meccs
2. Juventus 23/10
3. Milan 22/10
4. Napoli 18/10
5. Fiorentina 17/9
6. Atalanta 16/9

Borítókép: Romelu Lukaku nem érezhette jól magát a pályán (Fotó: NurPhoto via AFP/Tiziano Ballabio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.