Oldódott a görcs, az edzőváltás jót tett a még nyeretlen Fradinak

Továbbra is nyeretlen a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája Bajnokok Ligája csoportkörében. Az előző szezonban BL-döntős együttes a dán Esbjerg otthonában 27-23-ra kikapott, a hatodik fordulóban a csoport első helyén álló Ikast ellen javíthat az NB I ezüstérmese.

2023. 10. 22. 17:33
null
HANDBALL-C1-EHF-WOMEN-FERENCVAROS-ESBJERG Fotó: ATTILA KISBENEDEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott szünet alatt menesztett Martin Albertsen utódja, Allan Heine a dán Esbjerg otthonában debütált BL-csoportmérkőzésen a Ferencváros kispadján. A dán bajnok a harmadik, a játéknap előtt még nyeretlen FTC a csoportjában az utolsó előtti, a hetedik helyen várta a mérkőzést. A két csapat a BL-csoportmeccs előtt júniusban a Final Fourban találkozott egymással, Emily Bölk emlékezetes bombagóljával a Ferencváros nyerte meg azt a találkozót. A dániai meccs előtt a legjobb játékosát, Henny Reistadot nélkülöző Esbjerg volt az esélyes.

BÖLK, Emily
Bölk klasszikus mozdulata             Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ehhez képest egyenrangú ellenfélnek bizonyult a Fradi, kétségtelen, hogy az Esbjerg a saját megszokott tempójához képest sokkal lassabban kézilabdázott. Böde-Bíró Blanka remekül védett, Andrea Lekics és Klujber Katrin volt a Ferencváros vezéregyénisége. 

Egy kapusbravúr Böde-Bíró Blankától:

Támadásban viszonylag ötletesen játszott az FTC, és védekezésben szemlátomást felkészült a beálló elleni mozgásokra. Remekül tartotta magát a Fradi, csak a hajrában nyílt ki az olló a két csapat között. Jesper Jensen együttese Nora Mörk és a szélen biztos kézzel lövöldöző Sanna Solberg, illetve a jövő nyáron Győrbe igazoló Kristine Breistöl vezérletével alakított ki háromgólos különbséget.

A szünet után

Két Lekics-góllal zárkózott a Fradi, de Jakobsen nyitotta ki megint az ollót a két csapat között. Majd végre Bölk is meglőtte az első gólját, és egy pontatlan dán támadás után az egyenlítés volt a tét, de Márton Gréta ziccert rontott. Breistöl büntetett a túloldalon. Ezzel együtt nyílt maradt a meccs, mert a tartalékos dánok támadásait olykor okosan akasztotta meg az FTC. 

Nem feltétlenül a védekezésen múlott a Ferencváros mérkőzése    Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

Két buta hibát könnyedén használt ki az Esbjerg, bő negyedórával a mérkőzés vége előtt lépett meg négy góllal az Esbjerg. Úgy tűnt, innen már nem lesz visszaút. Már csak azért is, mert Kristensen remekül védett a hazai kapuban. A feltámadás nem sikerült, mert rengeteget hibázott az előző szezon döntőse. Az Esbjerg végül 27-23-ra nyert. Az FTC egységesebb csapatként lépett fel, mint Martin Albertsen munkássága idején, de a rengeteg hibája miatt nem tudta szorosabbá tenni a Final Four-elődöntő visszavágóját.

A Ferencváros az utolsó előtti, hetedik helyen áll a csoportjában, a következő fordulóban az első helyen álló Ikast ellen játszik hazai pályán.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Team Esbjerg (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria 27-23 (14-11).

Az FTC gólszerzői: Lekics 8, Klujber 5, Malestein 3, Simon 2, Márton 2, , Bölk 1, Hársfalvi 1, Cvijics 1.

A mérkőzés jegyzőkönyve ITT.

Borítókép: Klujber ezúttal öt gólt szerzett  (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.