Sima siker, lenullázta ellenfelét a magyar válogatott + galéria

A magyar amerikaifutball-válogatott vasárnap hazai pályán 30-0-ra nyert Csehország ellen az A csoportos Európa-bajnokságon, ezzel a kilencedik helyen fejezte be szereplését a sorozatban.

Forrás: MTI2023. 10. 29. 18:57
null
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délután a Budapest Rugby Centerben 2740 néző előtt játszott egymás ellen az A csoportos Európa-bajnokság kilencedik helyéért a magyar és a cseh amerikaifutball-válogatott. Ezen a meccsen mutatkozott be a nemzeti együttes élén júliusban kinevezett Sződy Ferenc szövetségi kapitány.

Ünnepelhetett a magyar csapat (Fotó: Csudai Sándor)

A magyar csapatban kiemelkedően teljesített a tavalyi Eb-meccseket sérülés miatt kihagyó irányító, Bencsics Márk, aki három touchdown-passzt osztott ki az összecsapáson, amely 30-0-s magyar sikert hozott.

Pályafutása utolsó meccsét játszotta a válogatottban Czirók Márton, aki egy elkapott TD-vel tette emlékezetessé az összecsapást. Ő már a nemzeti csapat történetének első, 2015-ös mérkőzése óta tagja volt az együttesnek, akkor is a csehekkel találkozott a gárda, s bár a magyar csapat akkor 26-7-re nyert, Czirók akkor is touchdownt szerzett.

Borítókép: A magyar csapat sokkal jobb volt, mint a cseh (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.