Szerhij Rebrov szövetségi kapitányként remekel a csapatával

A labdarúgó Eb-selejtezők C csoportjában ma délután Ukrajna pályaválasztóként Prágában játszott Észak-Macedóniával, és 2-0-ra megnyerte a találkozót. Az ukrán válogatottat június eleje óta Szerhij Rebrov, a Ferencváros korábbi vezetőedzője irányítja, és igazán elégedettek lehetnek vele.

2023. 10. 14. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség június 6-án jelentette be, hogy Szerhij Rebrov került a válogatott élére. A Ferencvárost 2018 augusztusa és 2021 májusa között irányító egykori 75-szörös ukrán válogatott tánadó a Budapestről történő távozását követően az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ain trénere volt. Rebrov bemutatkozásképpen nem kapott hálás feladatot, hiszen ha csak barátságos meccsen is, de Németország ellen idegenben, Brémában kellett vezényelnie az ukrán válogatottat. Ám június 12-én az ukránok úgy játszottak 3-3-as döntetlent, hogy a hazaiaktól Joshua Kimmich a 91. percben egyenlített 11-esből. Ezt követően az ukránok az Eb-selejtezőkön idegenben 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzték Észak-Macedóniát, a háborús helyzet miatt pályaválasztóként a szlovákiai Nagyszombatban 1-0-ra nyertek Málta ellen – ez azért nem nevezhető nagy sikersztorinak –, majd Lengyelországban, Wroclawban 1-1-re végeztek az angolokkal, ez már komoly eredmény volt. S ugyan az olaszoktól Milánóban 2-1-re kikaptak, ez benne volt a pakliban.

Rebrov
Rebrov válogatottja korábban az olaszok otthonában is helytállt Forrás: Twitter/Ukrainian Association of Football

Az ukránok ma Prágában fogadták az észak-macedónokat, 2-0-ra nyertek, s a tabella harmadik helyéről előre léptek a másodikra, megelőzték a két meccsel kevesebbet játszott olaszokat, akik azonban még ma fogadják a máltaiakat. A prágai találkozón a 30. percben Georgij Szudakov talált be úgy, hogy a lövése a fehárvári légiós Nikola Szerafimov testén irányt változtatott, a 95. percben pedig a becserélt Olekszandr Karavajev is gólt szerzett. Az ukrán válogatottban játszott Olekszandr Zubkov, aki 2019 és 2022 között az FTC játékosa volt.

Forrás: Twitter/Ukrainian Association of Football

Az ukránok nagyon örülnek a három pontnak.

Eb-selejtezők, 7. forduló:

C csoport:
Ukrajna–Észak-Macedónia 2-0 (1-0)
Olaszország–Málta, Bari 20.45

H csoport:
Észak-Írország–San Marino 3-0 (2-0)
Szlovénia–Finnország 3-0 (2-0)
Dánia–Kazahsztán, Koppenhága 20.45

G csoport:
Bulgária–Litvánia 0-2 (0-1)
MAGYARORSZÁG–Szerbia, Puskás Aréna 20.45

Borítókép: Szerhij Rebrov június eleje óta irányítja az ukrán válogatottat (Forrás: Twitter/Ukrainian Association of Football)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.