A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Cristiano Ronaldo visszavonatta a büntetőt, ezért még Fair Play-díjat kaphat + videó

Visszavonatott a játékvezetővel egy, a javára megítélt tizenegyest Cristiano Ronaldo az ázsiai Bajnokok Ligája 5. fordulójában. A portugál sztár csapata, a szaúdi al-Nasszr az iráni Perszepolisz együttesét fogadta, és rögtön a második percben tizenegyeshez jutott Ronaldo csapata, ám ő sportszerűen jelezte, hogy nem ért büntetőt az eset, így a játékvezető visszavonta az ítéletet.

2023. 11. 27. 20:07
UEFA EURO 2024 qualification - Portugal vs Iceland
epa10985425 Portugal's Cristiano Ronaldo watches during the UEFA EURO 2024 Group J qualifying soccer match between Portugal and Iceland in Lisbon, Portugal, 19 November 2023. EPA/RODRIGO ANTUNES Fotó: RODRIGO ANTUNES
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyedén góllal kezdhette volna a Perszepolisz elleni meccset Cristiano Ronaldo, hiszen a második percben egy jobb oldalról középre tett labdára érkezett, a lövését blokkolta egy védő, de a labda után ment, miközben úgy tűnt, mintha buktatták volna a tizenhatoson belül. A kínai játékvezető tizenegyest ítélt, az iráni klub játékosai hevesen tiltakoztak, Ronaldo pedig sportszerűen jelezte, hogy nem történt szabálytalanság, így büntető nélkül folytatódott a meccs.

UEFA European qualifiers - Portugal training
Cristiano Ronaldo Fair Play-díjat érő sportemberi megmozdulást tett (Fotó: EPA/MIGUEL A. LOPES)

Nem sokkal később bajba került az al-Nasszr, hiszen a 17. percben emberhátrányba került. A mérkőzésen nem született gól, 0-0 lett a végeredmény, pedig a Perszepolisz a második félidő elején betalált a kapuba, de a videóbíró les címén visszavonta a találatot.

Ronaldo csapata négyből négy győzelmet aratott az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének első négy fordulójában, a mostani döntetlennel pedig bebiztosította a csoportgyőzelmét, s egyúttal a továbbjutását a nyolcaddöntőbe az utolsó kör eredményeitől függetlenül. Ronaldo immáron négy meccsen játszott a BL-ben, és három gólja van. Összességében pedig 19/18 a mutatója ebben az idényben az al-Nasszr színeiben.

Ronaldo Miroslav Klose nyomdokába lépett

Cristiano Ronaldo nem az első híres futballista, aki ilyen látványos sportemberi gesztust tett. Az egyik leghíresebb hasonló eset Miroslav Klose nevéhez fűződik, aki 2012-ben a Lazio csatáraként vonatta vissza a játékvezetővel egy gólját a Napoli elleni olasz bajnokin. 

Csakúgy, mint most Ronaldo, Klose is rögtön a meccs elején került a reflektorfénybe, a harmadik percben egy szöglet után szerzett vezetést a Laziónak. Csakhogy a Napoli játékosai reklamálni kezdtek, Klose pedig maga is odament a játékvezetőhöz, és elmagyarázta neki, hogy a kezéről került a labda a kapuba. A bíró ezután visszavonta a gólt, a nápolyi játékosok kezet fogtak a német támadóval, aki korábban még a Werder Bremen játékosaként egy a javára megítélt tizenegyest is visszavonatott egy Bielefeld elleni meccsen. Egyébként az említett olasz bajnokit végül a Napoli simán, 3-0-ra megnyerte a Lazio ellen.

Borítókép: Cristiano Ronaldo Fair Play-díjas megmozdulást tett (Fotó: EPA/Rodrigo Antunes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.