Dibusz nem úgy látja a helyzetet, mint Sztankovics

A Ferencváros játékosai úgy érzik, győzelmet szalasztottak el a Genk ellen. Dibusz Dénes, a magyar bajnokcsapat kapitánya a mérkőzés után amatőr szituációnak nevezte a kapott gól előtti helyzetet. Érdekes, hogy az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics egészen máshogyan értékelte azt a szituációt, mint Dibusz.

2023. 11. 10. 4:47
Sigér Dávid
20231109 FTC Genk Labdarúgás EK liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Genk ellen, így négy forduló után is a második helyen áll a Konferencialiga F csoportjában, több lőtt góljának köszönhetően áll a belga csapat előtt. az FTC kapusa csalódottan értékelt a mérkőzés után. Dibusz különösen amiatt bosszankodott, hogy a bekapott gólnál csak tíz ferencvárosi játékos lehetett a pályán.

Dibusz Dénes Ferencváros
Dibusz Dénes nagyon bosszús volt a bekapott gól miatt. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Inkább félig üres most az a bizonyos pohár. A mérkőzés képét látva, az utolsó perces veszélyes lövésünket is figyelembe véve csalódottak lehetünk, főleg, hogy a kapott gólt nagyon amatőr szituáció előzte meg, nem tudtunk időben cserélni, azt gondolom, hogy azért lett volna rá lehetőség. Éppen onnan hiányzott az ember, ahonnan lőtték a gólt – kesergett Dibusz Dénes a lefújás után.

Nem csak Dibusz volt csalódott

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics a Genk góljakor fennálló létszámhátrányt másképp értékelte, a játékvezető felelősségét emelte ki, viszont a szerb szakember sem volt teljes mértékben elégedett az eredménnyel.

A Ferencváros további játékosai, Sigér Dávid, Kristoffer Zachariassen és a gólszerző Alekszandar Pesics is nagyon hasonló gondolatokat fogalmaztak meg, mint Dibusz, mindannyian szóba hozták az ideiglenes emberhátrányt, s egyöntetű vélemény volt, hogy a Ferencváros megnyerhette volna a találkozót.

Az UEFA hivatalos statisztikái szerint a Genk több akciót vezetett (39-34), mint a Ferencváros, viszont a zöld-fehérek próbálkoztak több lövéssel (20-13), s többször is találták el az ellenfél kapuját (8-4).

Konferencialiga, F csoport, 4. forduló

Ferencváros–Genk 1-1 (0-0), Groupama Aréna, 20 000 néző, jv.: Kulbakov (fehérorosz).
Gólszerző: Pesics (48.), illetve Munoz (62.)

A másik meccs eredménye: Csukaricski–Fiorentina 0-1

A csoport állása
1. Fiorentina 8 pont
2. Ferencváros 6
3. Genk 6
4. Csukaricski 0

 

Borítókép: A Ferencváros játékosai úgy érzik, megnyerhették volna a Genk elleni mérkőzést (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.