Pofa be! – Novak Djokovics már a látszatra sem ügyel

A papírformának megfelelően Szerbia és Olaszország is bejutott a tenisz Davis-kupa elődöntőjébe, s e párharc nyertese lesz a Málágában zajló döntő favoritja. Novak Djokovics minden korábbinál jobban kiakadt az őt hergelő a szurkolókra a Nagy-Britannia elleni negyeddöntőben. A szombati elődöntőben Djokovics újra összecsap Jannik Sinnerrel, akit az ATP-világbajnokság döntőjében legyőzött.

2023. 11. 24. 12:09
Novak Djokovcsi, Davis-kupa
Novak Djokovcsi, Davis-kupa Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pofa be! – szakadt ki Novak Djokovicsból a Cameron Norrie ellen 6:4, 6-4-re megnyert mérkőzés után a pályán adott gyorsinterjú közben, mielőtt így fordult a szurkolók felé: – Tanuljátok meg, hogyan kell tiszteletet mutatni a játékosoknak.

Novak Djokovics, szurkolók, Davis-kupa, Szerbia, Olaszország, sinner
Nem hallom! Novak Djokovcs testbeszédes válasza az őt hergelő szurkolóknak (Fotó: X)

Az incidens előzményeként a Djokovicsot a meccs közben folyamatosan hergelték a brit drukkerek, s persze szokás szerint ő maga sem maradt adós a válassszl. A legdurvább jelenetként az egyik szurkoló akkor kiabált közbe, amikor Djokovics éppen az első szett megnyeréséért adogatott. Miután sikerrel járt, a szerb világelső szarkasztikusa a fülét mutogatta, majd egy puszit dobott a nézők felé.

Djokovics: Nem leszek rest a válasszal

Amikor a meccset követő interjú közben a szurkolók hangos dobolással igyekeztek belé fojtani a szót, elgurult Djokovics gyógyszere, miként írásában azt az Origó is feleleveníti.

A sajtótájékoztatón persze előkerült a kérdés, Djokovics akkor némileg lehiggadva így magyarázta a cselekedetét:

– Ismét tiszteletlenség, de hát már hozzá lehetek szokva ehhez. A Davis-kupában különösen érthető, ha a szurkolók néha átlépik a határt, és a pillanat hevében én is reagálhatok úgy, hogy megmutassam, nem elfogadható a magatartásuk. Azt tesznek, amit akarnak, de nem leszek rest a válasszal. Láthatták, a mérkőzés után szólni akartam a nézőkhöz, de erre szándékosan doboldni kezdte, nem tudom, talán ugyanők zavartak végig a meccs közben – fogalmazott Novak Djokovics. Majd hozzátette, ha a hazájáért, akkor a szokásosnál is jobban fűti a motiváció.

 

Ismét fontos csata Sinner ellen

Mivel szoros meccsen Kecmanovics is legyőzte Jack Drapert (7:6, 7:6), Szerbia 2-0-lal jutott a Davis-kupa elődöntőjébe Nagy-Britannia ellen. Ott Olaszországgal találkozik, amely Hollandiát verte 2-1-re. A Davis-kupa szabályai szerint a két egyest a csapatok első és második kiemeltjei játsszák egymással, tehát az ATP-világbajnokság után újra létrejön a Djokovics–Sinner csata. A két játékos a Torinóban rendezett vb-n kétszer is találkozott, a csoportkörben Sinner nyert három játszmában, a fináléban aztán Djokovics két szettben lemosta az olasz trónkövetelőt.

Finn meglepetés, szerb esély

A szerb–olasz meccset szombaton játsszák, előtte a másik ágon Finnország és Ausztrália pénteken csap össze. A finnek hatalmas meglepetésre jutottak be a Davis-kupa nyolcas döntőjébe, majd a negyeddöntőben Kanadát is legyőzték.

Bárki nyerje is a finn–ausztrál meccset, a döntő esélyese a szerb–olasz elődöntő győztese lesz. Meglepetés lenne, ha Novak Djokovics nem dicsőülne meg ismét.

Borítókép: Novak Djokovics motivációját megsokszorozza, ha Szerbiáért játszik (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.