Ikszelt a Barca, de a klub 17 éves magyar futballistájának ez így is ünnepnap

Megint botlott az FC Barcelona futballcsapata a La Ligában, Xavi együttese 1-1-es döntetlent izzadt ki a hajrában a középcsapat Rayo Vallecano otthonában, így tovább nőhet a hátránya a Girona és Real Madrid mögött. A katalán együttesben egy boldog ember így is lehetett: a magyar utánpótlás-válogatott Yaakobishvili Áron először volt tagja a meccskeretnek a La Ligában.

2023. 11. 25. 16:05
YAAKOBISHVILI Áron
Barcelona, 2023. április 9. Yaakobishvili Áron, az FC Barcelona kapusa csapatának edzésén a barcelonai Sant Joan Despi sportközpontban 2023. április 9-én. A csapat másnap a Girona ellen játszik a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban. MTI/EPA/EFE/Toni Albir Fotó: Toni Albir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Barcelona első számú kapusa, a német sérülés miatt nem tarthatott a katalán csapattal Madridba, a Rayo Vallecano elleni bajnokira, ezért Xavi rutintalan kapusoknak szavazott bizalmat. A Barca kapuját a 24 éves Inaki Pena védte, aki mindössze a hatodik mérkőzésen állt a csapat kapujában. A kispadra pedig cserekapusként leülhetett a mindössze 17 éves Yaakobishvili Áron, a magyar U17-es válogatott játékosa.

Yaakobishvili Áron Barcelona
Neto már nincs a Barcelonánál, Yaakobishvili Áron viszont most bekerült a Barca meccskeretébe. Fotó: X/FCBmasia

A Rayo Vallecano bombagóllal szerezte meg a vezetést a 39. percben, amikor Unai Lopez küldte a Barca kapujába a labdát – nem teketóriázott a lövéssel, az biztos!

Unai Lopez bombája:

A Barcelona a 82. percben egy öngóllal tudott kiegyenlíteni, az egy ponttal azonban aligha lehet felhőtlenül boldog Xavi. A Barca a legutóbbi két idényben egyszer sem tudta legyőzni a Rayót, a rossz széria pedig folytatódott, ami azt jelenti, hogy a forduló előtt a harmadik helyen álló katalánok hátránya tovább nőhet a hétvégén. Az éllovas Girona jelenleg négy, a második Real Madrid két ponttal előzi őket, de még mindkét csapat pályára lép ebben a fordulóban. A Girona hétfőn az Athletic Bilbaót fogadja, a Real vasárnap a Cadiz otthonában lép pályára.

Kicsoda Yaakobishvili Áron, a Barca magyar tehetsége?

Élete első La Liga-meccsén a kispadon ült Yaakobishvili Áron, aki Magyarországon született, ám a családjával 11 éves korában Barcelonába költözött, a katalán klub pedig egy helyi kiscsapat játékosaként fedezte fel. A La Masiában, a híres utánpótlásképző iskolában öt éve a magyar kapus számít az egyik legígéretesebb tehetségnek. Yaakobishvili októberben felkerült az angol The Guardian 60 legnagyobb 2006-os születésű futballista tehetséget összegyűjtő toplistájára, amelyen 2017-ben Szoboszlai Dominik is helyet kapott.

A 17 éves kapus édesanyja magyar, édesapja pedig Grúziában született, de Yaakobishvili Áronnak izraeli útlevele is van. Így három válogatottban is szerepelhetne, de eddig a magyar utánpótlás-válogatottban szerepelt, az U17-es csapatban már nyolcszor pályára lépett.

Borítókép: Yaakobishvili Áron először volt kerettag La Liga-meccsen a Barcelonában (Fotó: MTI/EPA/EFE/Toni Albir)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.