Fernando Alonso idióta? Korábbi csapattársa durván nekiment + videó

Szokatlan baleset borzolta a kedélyeket a Formula–1-ben. A Brazil Nagydíj sprintkvalifikációja során Esteban Ocon (Alpine) elvesztette az irányítást az autója fölött, és belecsapódott korábbi csapattársa, Fernando Alonso Aston Martinjába. Ocont kivizsgálták, de engedték rajthoz állni a sprintversenyen. A francia meglehetősen érdekesen látja a balesetet, szerinte egyértelműen Fernando Alonso volt a hibás. A sprintfutamot Max Verstappen (Red Bull) nyerte meg.

2023. 11. 04. 18:56
Fernando Alonso
Sao Paulo, 2023. november 3. Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának szabadedzésére a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2023. november 3-án. A futamot november 5-én rendezik. MTI/EPA/EFE/Isaac Fontana Fotó: MTI/EPA/EFE/Isaac Fontana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némi meglepetésre a brit Lando Norris (McLaren) nyerte a Formula–1-es Brazil Nagydíj szombati sprintkvalifikációját. A szakasz legérdekesebb történése azonban nem ez, hanem Esteban Ocon (Alpine) és Fernando Alonso (Aston Martin) ütközése volt, amelyet a két pilóta merőben eltérő módon értékelt.

Esteban Ocon baleset Fernando Alonso
Esteban Ocon szerint Fernando Alonso miatt kötött ki a falban (Fotó: X/Formula 1)

Ocon az első szakaszban készült javítani továbbjutása érdekében, amikor az első kanyarkombinációban hibázott, nekiment Alonso lassan, az ideális ív mellett haladó autójának, majd a falba csapódott.

Mindketten pórul jártak: Ocon kiesett, Alonso pedig hiába jutott be a Q2-be, ám a szerelők hiába vetettek be minden módszert, az autóját nem tudták megjavítani, így a 15. helyről, Oconnal egy sorból indulhatott a sprintfutamon.

Esteban Ocon szerint Fernando Alonso tehet a balesetről

A rajtnál pikáns párharc volt várható kettejük között. Ahogy az ütközés videójában is hallható, Ocon idiótának nevezte Alonsót, aki tavaly még a csapattársa volt az Alpine-nál, s nem a legjobb viszonyban váltak el. Ebben még semmi meglepő nincs, első reakcióként talán még érthető is.

A francia pilóta azonban később, elvileg már higgadt fejjel is kitartott amellett, hogy Alonso a hibás.

– Hallom, egyesek azt mondják, elvesztettem az irányítást, de ez nem igaz. Efféle korrigálásokat csinál mindenki, még Lando leggyorsabb körében is volt ilyen. Fernando balra fordította a kormányt a kanyar közepén, és nem hagyott elég helyet. A végén ütköztünk. Ha Fernando nincs ott, és jobban jobbra húz, akkor nem ütközünk össze – vázolta az álláspontját Ocon.

Alonso természetesen máshogy látja az esetet, szerinte hagyott elég helyet, s a felvételek is az ő igazáról árulkodnak.

Ocont az ütközés után biztonsági okokból kivizsgálták, de nem esett baja, rajthoz állhatott a sprintfutamon.

a rajtnál lerendezte

Norris hiába szerezte meg az első rajtkockát, a világbajnok Max Verstappen (Red Bull) már az első kanyar előtt megelőzte, s utána nem is engedte ki a kezéből az első helyet. Norris második lett, mögötte Verstappen csapattársa, Sergio Pérez ért célba.

Lando Norris Max Verstappen Sergio Pérez
Norris, Verstappen és Pérez a sprintfutamért kapott díjakkal (Fotó: AFP/NELSON ALMEIDA)

A további pontszerző helyeken George Russell (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari), Cunoda Juki (Alpha Tauri), (Mercedes) és Carlos Sainz (Ferrari) ért célba.

A főfutamot vasárnap, magyar idő szerint 18.00-kor rendezik Brazíliában.

Borítókép: Fernando Alonso is pórul járt az ütközéssel (Fotó: MTI/EPA/EFE/Isaac Fontana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.