Malmö a vasárnapi lángokra és füstfelhőre sokáig emlékezni fog + videó

Vasárnap nagy izgalmak közepette dőlt el, hogy 2023-ban a Malmö FF csapata nyerte meg a svéd labdarúgó-bajnokságot.

2023. 11. 13. 11:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd labdarúgó-bajnokság első osztályában (Allsvenskan) 1959 óta tavaszi–őszi rendszerben játszanak a csapatok, s a 2023-as kiírás nem is hozhatott volna izgalmasabb zárást. A vasárnapi utolsó, 30. fordulóban a második helyen álló Malmö FF hazai pályán 1-0-ra győzött az éllovas Elfsborg ellen, ami azt eredményezte, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán, a Malmö lett a bajnok. 

Malmö
A rekodrbajok Malmö visszaült a trónra Forrás: X/Malmö FF

A meccsen a szurkolók nem akármilyen hangulatot teremtettek. Az Elfsborg fanatikusai a második félidő kezdése előtt a lelátón elégettek egy biztonsági hálót, majd a Malmö drukkerei rendeztek olyan pirotechnikai show-t, amelynek következtében nem lehetett elkezdeni a második játékrészt, a szünet mintegy háromnegyed órára nyúlt!

A bajnokságban mindkét csapat 64 ponttal zárt és húsz győzelmet könyvelhetett el, így ez sem rangsorolt közöttük, a gólkülönbség döntött, ami a Malmö esetében +35 (62-27), az Elfsborgnál +33 (59-26) lett – így lett bajnok a Malmö. A mindent eldöntő gól a találkozó 57. percben született, Isaac Kiese Thelin 11-esből talált be.

A Malmö FF 23. bajnoki címét szerezte meg

A 100 percig tartó mérkőzés pedig így ért véget, a hazai szurkolók elözönlötték a pályát:

Érdekesség, hogy a Malmö 2022-ban csak a hetedik, az Elfsborg hatodik lett a svéd bajnokságban. A címvédő BK Häcken idén a bronzérmet szerezte meg.

Svédországban egyébként a Malmö a csúcstartó a bajnoki címek tekintetében, most a 23. alkalommal koronázták meg, és 2021 után visszaült a trónra. Az örökrangsorban az IFK Göteborg a második 18 első hellyel, de legutóbb igen régen, 2007-ben diadalmaskodott.

S még egy döbbenetes videó a vasárnapi meccsről:

Borítókép: Tűzijáték a lelátón (Forrás: X/101% ULTRAS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.