Mire várnak a bolgárok két nappal a magyarok elleni meccs előtt?

A hétfőn önként jelentkező Kardzsali város polgármestere elárulta, hogy az önkormányzatát hivatalosan nem kereste meg a Bolgár Labdarúgó-szövetség a magyarok elleni Eb-selejtező megrendezésével kapcsolatban. Azaz hiába az igyekezet, semmiféle garancia sincs arra, hogy két nap múlva meg lehessen rendezni a bolgár–magyar Eb-selejtezőt.

2023. 11. 14. 9:11
Szoboszlai Dominik
a20230327 Budapest Magyarország-Bulgária EB selejtező labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet képen: #8 Yanis Karabelyov, #10 Szoboszlai Dominik, #13 Yoan Stoyanov Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen lelkesen lépett színre Erol Mümün, olyan leforrázó sorokat tett közzé a saját Facebook-oldalán. Miutén hétfőn eldőlt, hogy a Szófia helyett beugró Plovdiv a Hriszto Botev Stadionban zajló építési munkálatok miatt nem rendezi meg a Bulgária–Magyaroszág Eb-selejtezőt, jelentkezett Kardzsali város polgármestere, hogy a városa szívesen otthont adna a két válogatott Eb-selejtezőjének. Erol Mümün odáig ment, hogy szerinte nézőket érdemelne a rangos mérkőzés.

A plovdivi Hriszto Botev Stadion, Bulgária-Magyarország EB-selejtező, bolgár szövetség, UEFA, MLSZ
Itt, a Hriszto Botev Stadionban sem rendeznek válogatott meccset a bolgárok (Fotó: PIMK)

Ma kiderült, hogy a városvezető és az önkormányzat nem is kapott hivatalos felkérést a mérkőzés megrendezésére a Bolgár Labdarúgó-szövetségtől (BLSZ). 

 Mostanáig a bolgár szövetség nem kereste meg az önkormányzatunkat azzal, hogy az Arda Arénában rendezné meg a Magyarország elleni mérkőzést. Bár már nagyon kevés idő van hátra, továbbra is készen állunk arra, hogy minden segítséget megadjunk a szervezéshez. Szeretném hangsúlyozni, hogy a bolgár–magyar Eb-selejtező igazi futballünnep lenne a városunknak és az egész régiónak. Ezért is azt az álláspontot képviseljük, hogy a találkozót nem szabad üres lelátók előtt lejátszani. A válogatottunk megérdemli a bolgár szurkolók támogatását, függetlenül attól, melyik városban lép fel

 – posztolt Erol Mümün. 


Ezek után már tényleg csak egy kérdés maradt: mikor jelenti be az Európai Labdarúgó-szövetség, hogy a csütörtökre tervezett Eb-selejtező elmarad. A BLSZ nem tud megbirkózni a szervezéssel. 

Borítókép: A magyar válogatott Budapesten simán verte a bolgárokat (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.