Szoboszlai a szünetben állt be, a Liverpool először kapott ki

Három győzelem után a Liverpool fordulatos meccsen elszenvedte az első vereségét az Európa-ligában. Jürgen Klopp együttese a Toulouse vendégeként 2-0-s, majd 3-1-es hátrányban is volt, a 98. percben egyenlített, de a gólt nem adták meg, így 3-2-es vereség lett a vége. Szoboszlai Dominik ezúttal is csere volt, a szünetben állt be és lendületet hozott a csapatba. A Liverpool a Premier Leaugue-ben vasárnap a Brentford ellen folytatja, reményeink szerint akkor ismét Szoboszlai Dominikkal a kezdőben.

2023. 11. 09. 20:47
Szoboszlai, Liverpool
Toulouse's Chilean defender #17 Gabriel Suazo (CR) and Liverpool's English midfielder #19 Harvey Elliott (R) fight for the ball during the UEFA Europa League Group E football match between Toulouse FC (TFC) and Liverpool at the Stadium de Toulouse, in Toulouse, southwestern France on November 9, 2023. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP) Fotó: AFP/Charly TRIBALLEAU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként már megszokhattuk, a Liverpool felforgatott összeállításban kezdte a meccset, miként az Európa-ligameccseken rendszeresen, ezúttal is kimaradt, Luis Díaz viszont, akinek a mérkőzésen napján szabadították ki az apját, kezdett. Jürgen Klopp az alábbi csapatot küldte pályára: Kelleher – Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas –Endo, Mac Allister, Elliott – Doak, Diaz, Gakpo.

UEFA Europa League - Toulouse vs Liverpool, Luis Díaz, Európa-liga
Luis Díaz megkönnyebbülve kezdte meg a meccset, de ezúttal nem lett nyerő ember (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

Így is a Liverpool kezdte jobban a találkozót, az első helyzet az 5. percben volt, Joe Gomez fejelt kissé fölé. Ezután viszont kisebb meglepetésre a Toulouse átvette az irányítást, igaz, gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A félidő derekán a Liverpool került fölénybe, a 25. percben Luis Díaz lövését védte Guillaume Restes. A Toulouse kapusa hét perc múlva ennél is nagyobb bravúrral hárított, amikor egy kipattanó után Doak közeli ismétlését tolta szögletre.

A 36. percben védelmi hibát kihasználva a Toulouse szerzett vezetést, Aron Donnum közelről helyezett Kelleher  hálójába (1-0).

 

Hármas csere a szünetben, Szoboszlai is beállt

Jürgen Klopp a szünetben hármas cserére szánta rá magát. Beállt Szoboszlai Dominik is, ő Tsimikast, Endot, Szalah pedig Doakot váltotta. Az 56. percben Luis Díaz vélt buktatása miatt büntetőt reklamáltak a Liverpool játékosai – hiába. Két perc múlva növelte az előnyét a Toulouse: Dallinga pontos lövését Kelleher nem tudta védeni (2-0). Dallinga a 67. percben újra a hálóba talált – lesről.

UEFA Europa League - Toulouse vs Liverpool, Szalah, Luis Díaz, Szoboszlai, Európa-liga
Szalah fájdalma kifejezi a Liverpool érzését (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

A második védelmi hiba megpecsételte a Liverpool sorsát

A 74. percben öngóllal szépített a Liverpool, de nem sokáig örülhetett neki, mert a 76. percben ismét kétgólos lett a különbség. Újabb súlyos védelmi hiba előzte meg a találatot, Frank Magrinak már nem volt nehéz dolga (3-1).

Ám ezzel még nem volt vége! A 89. percben a csereként beállt Jota újra szorossá tette a meccse (3-2).

A sok ápolás és gól miatt hét perc hosszabbítás következett, a Liverpool az utolsó pillanatban, a 98. percben egyenlített Quansah révén, ám a gólt hosszas VAR-vizsgálat után nem adták meg. Így maradt 3-2 a végeredmény a döbbenetesen izgalmas találkozón.

A mérkőzést eldöntött utolsó jelenet. Mégsem lett 3-3…

Borítókép: Szoboszlai Dominik akcióközelben (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.