Berecz Zsombor zseni, Magyarország világbajnok!

Újabb magyar világbajnoki cím vitorlázásban! A Berecz Zsombor vezette magyar hajó hatalmas fölénnyel nyerte meg a vitorlázó SSL csapatvilágbajnokság döntőjét. Berecz Zsombor finndingiben, tehát egyéniben nyert már vb-t, Eb-t, továbbá olimpiai ezüstérmet, de ezt a sikert biztosan a pályafutása egyik legnagyobb diadalának tekinti.

2023. 12. 03. 15:27
SSL, Berecz Zsombor, vitorlázás
Fotó: MARTINA_ORSINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy csapat indult a döntőben: Magyarország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia. A magyar hajó jól rajtolt, eleinte a második helyen haladt, majd a csapatkapitány mérte fel a legjobban a szélviszonyokat, az első fordulót zseniálisan vette a magyar hajó, és az élre állt, ráadásul szó szerint kifogta a szelet a spanyolok vitorlájából. A mieink előnye több mint 200 méternyire hízott hirtelen, amit szinte végig kitartott. A végén kicsit közelítettek a többiek, de a magyar hajó így is több mint 20 másodperces előnnyel ért célba elsőként.

Berecz Zsombor, SSL golden cup, vitorlázás, magyarország, világbajnok
A célbaérés pillanata, a bal felső sarokban látható a végeredmény (Fotó: Facebook/Sámánok)

– Lehet, hogy egyénileg nem, de csapatként mi vagyunk a legjobbak – mondta a célba érés után angolul Berecz Zsombor a magyar hajóba átülő riporternőnek.

A riporternő maga is rácsodálkozott a magyar sikerre, mondván, Magyarországnak nincs tengere, így sikerült elérni ezt az eredményt, s firtatta a Balaton titkát. Majd megjegyezte, ez a diadal igazán jó reklám a magyar vitorlázásnak.

Berecz Zsombor: Mi vagyunk a legbüszkébbek

Berecz Zsombor egy ponton túl már nehezen uralkodott az érzelmein, megkérte a riportert, hadd szóljon magyarul az otthon szurkolókhoz. Íme:

– Srácok, nagyon szépen köszönjük a drukkolást! Érezte az egész csapat végig a három héten keresztül. Mi vagyunk a legbüszkébbek, hogy boldoggá tudtunk tenni benneteket és be tudtuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobbak!

Aztán beszámolásra következett a Ria, ria, Hungária!, amire a riporter is úgy reagált, felejthetetlen élményben lehetett része.

A magyar csapat teljes névsora: Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor.

Mi is az az SSL?

Miként korábban részletesen megírtuk, az SSL egy tulajdonképpen tradicionális hajóosztály, a világbajnokságra a világ legjobb vitorlázóiból verbuválódott nemzeti csapatok neveznek be. 39 ország nevezett az idei vb-re, Magyarországnak a döntővel együtt 14 futamot kellett teljesítenie. Hatalmas eredmény a magyar győzelem. 

A döntő futam, a végén a magyar ünnep és Berecz Zsombor nyilatkozata:

Borítókép: Berecz Zsombor győzelemre vezette a magyar csapatot (Fotó: Facebook/Sámánok)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.