Michelisz Norbert címvédőként nem bizonyíthat a magyar közönség előtt

Fontos változások történtek a TCR World Tour háza táján, amelynek az idei bajnoka Michelisz Norbert volt. A túraautós világsorozat frissen kihirdetett jövő évi versenynaptárában mindössze egy európai helyszín szerepel, így egy 2011 óta tartó sorozat szakad meg. Tizenhárom év után 2024-ben már nem lesz magyarországi versenyhétvége, Michelisz címvédőként nem bizonyíthat hazai pályán, de jó hír is érkezett a bajnokságról.

2023. 12. 16. 13:31
null
Macau (CHI), NOV 15-19 2023 - Macau Grand Prix 2023. Fotó: Sebastiaan Rozendaal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerint pályafutása legjobb teljesítményével lett bajnok idén a TCR World Tourban, tehát úgy véli, hogy az első, 2019-es bajnoki címét is felülmúlta. Már az első versenyhétvégén nyert 2023-ban, majd a világ egyik legnehezebb pályáján, az ausztráliai Bathurstben is felállt a dobogó tetejére, s végül a szintén legendás körön, Makaóban szerezte meg a végső győzelmet az utolsó futamig kiélezett, szoros csatában.

Michelisz Norbert idén Makaóban 2019 után lett újra bajnok (Fotó: Sebastiaan Rozendaal)

Ebben az évben a TCR World Tour nem tartozott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ernyője alá, de a friss bejelentés szerint a világ vezető túraautó-bajnoksága 2024-től újra az FIA gondozásában kerül megrendezésre. Ezzel komoly rangot és presztízst kap Michelisz bajnoksága.

Michelisz és a Hungaroring – jövőre nem

Magyar szempontból nem ennyire jó hír, hogy a frissen közzétett előzetes, 2024-es idényre vonatkozó versenynaptárban nem szerepel hazánk. A Hungaroringen zajló felújítási munkálatok is akadályozhatták, hogy folytatódjon a 2011 óta tartó minta, hiszen az elmúlt tizenhárom évben mindig volt magyar versenyhétvége a túraautós világsorozatban. Ez idő alatt többször változott a bajnokság neve és státusa, volt világbajnokság, világkupa, WTCC, WTCR, TCR World Tour, de az állandó volt, hogy Michelisz Norbert versenyezhetett itthon a Hungaroringen. 2024-ben erre – ráadásul címvédőként – nem lesz lehetősége.

Mindössze egy európai helyszín lesz a kilencfordulósra tervezett bajnokságban jövőre, rögtön az első, amelyet az olaszországi Vallelungában rendeznek Róma közelében. Utána a világ összes kontinensére ellátogat a széria, lesz verseny Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában is.

Íme a TCR World Tour 2024-es naptártervezete:

Április 19–21.: Olaszország
Május 3–4.: Marokkó
Június 7–8.: Egyesült Államok
Július 19–21.: Brazília
Augusztus 2–4.: Uruguay
Szeptember 20–22.: Kína
November 1–2.: Ausztrália, Sydney
November 7–9.: Ausztrália, Bathurst
November 14–17.: Makaó

Michelisz nem szakmai pályafutásával kapcsolatos szintén friss hír, hogy válik a feleségétől, akivel két közös gyermekük született – számolt be róla az Origó.

Borítókép: Michelisz Norbert 2024-ben nem versenyezhet hazai pályán (Fotó: Sebastiaan Rozendaal) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.