Verstappen együttérzés helyett inkább odaszúrt Hamiltonnak

A Formula–1 elmúlt három idényének legjobb pilótája, Max Verstappen nem érez együtt a korábbi uralkodóval, Lewis Hamiltonnal, aki egy ideje csak keresi, de nem találja az élre vezető utat. A Red Bull hollandja inkább odaszúrt a riválisnak, egy interjúban rávilágított, miben jobb nála.

2023. 12. 15. 11:50
Formula One United States Grand Prix - Sprint Shootout and Sprint  Verstappen Hamilton
epa10932038 Oracle Red Bull Racing driver Max Verstappen congratulates Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team driver Lewis Hamilton on his second place finish following his win in the Sprint of the 2023 Formula 1 Grand Prix of the United States at the Circuit of the Americas in Austin, USA, 21 October 2023. EPA/SHAWN THEW Fotó: SHAWN THEW
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Mercedes) 2007-ben egy élcsapatnál, a McLaren-Mercedesnél mutatkozott be a Formula–1-ben. Ennek is köszönhetően már a hatodik futamán megszerezte első győzelmét, az év végi elszámolásnál holtversenyben a második helyen végzett, 2008-ban pedig már világbajnok lett. Azóta is sikerek övezték az útját, a 2010-es évek második fele róla és a Mercedesről szólt, Hamilton további hat vb-címet söpört be, és minden idényben felállt legalább egyszer a dobogó legfelső fokára. Ez az újabb Red Bull-éra beköszöntével változott meg, a brit versenyző F1-es pályafutása során először 2022-ben győzelem nélkül maradt, ami aztán 2023-ban is megismétlődött, helyette pedig általában (Red Bull) hátát nézte.

Formula One United States Grand Prix - Sprint Shootout and Sprint  Hamilton Verstappen
Verstappen nem bánja, hogy nem kell Hamiltonnal harcolnia. Fotó: EPA/Adam Davis

 

Verstappen jól megvan a csaták nélkül

Mint ismert, Verstappent az elmúlt két idényben nemigen lehetett legyőzni. Egyszer-egyszer összejött ez a bravúr Sergio Péreznek (Red Bull), Charles Leclerc-nek (Ferrari), Carlos Sainznak (Ferrari) és George Russellnek (Mercedes), de Lewis Hamiltonnak nem. A Red Bull holland pilótája ráadásul legtöbbször senkitől sem zavartatva nyert, hatalmas lemaradással ért mögötte célba mindenki. És úgy tűnik, ez Verstappent örömmel tölti el, az erre irányuló kérdésre felfedte, nem hiányoznak neki a Hamilton elleni ádáz csaták.

– Én teljesen elégedett vagyok azzal, ahogy az idény lezajlott. Természetesen nagyra értékelem a csatározásainkat, de most többet érnek nekem a csapatommal aratott sikerek – fogalmazott Verstappen a Blicknek adott interjújában.

A háromszoros világbajnok szavaiból az is kiderült, nem érez együtt Hamiltonnal a győzelmek elmaradása miatt.

– Én is átéltem ezt. Vagyis várjanak, valójában ez nem igaz. Én időről időre képes voltam nyerni – szúrt oda finoman a holland. Mint arra Verstappen rávilágított, neki a Mercedes uralkodásának idején is sikerült évi kétszer-háromszor győznie. Mindössze első évében, még a Toro Rosso versenyzőjeként nem nyert. – Ilyen időszakok mindenkinél előfordulhatnak, de inkább nem gondolok rájuk, mert csak felemésztené az energiámat – tette hozzá.

Borítókép: Lewis Hamilton (háttal) és Max Verstappen Austinban (Fotó: EPA/Shawn Thew)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.