Az Eintracht Frankfurt eltiltott cseles szurkolói túljártak az UEFA eszén + videó

Az Eintracht Frankfurt szurkolóit eltiltották attól, hogy csütörtökön jelen legyenek a Konferencialiga zárófordulójában az Aberdeen elleni idegenbeli meccsükön, de a drukkerek leleményesek voltak. Találtak egy dombot a Pittodrie Stadionnal szemben, onnan támogatták csapatukat. Fájó lehet számukra, hogy együttesük 2-0-ra kikapott...

2023. 12. 15. 11:07
UEFA Europa Conference Leaque - Eintracht Frankfurt vs PAOK Saloniki
epa11004411 Frankfurt fans burn fireworks during the UEFA Conference League Group G soccer match between Eintracht Frankfurt and PAOK Saloniki in Frankfurt, Germany, 30 November 2023. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF Fotó: CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes mérkőzést játszott az Eintracht Frankfurt tavaly áprilisban az Európa-liga negyeddöntőjében, a visszavágón idegenben úgy győzte le a Barcelonát 3-2-re, hogy 3-0-ra is vezetett, és a hazai 1-1 után így kiejtette a katalán óriást. S a meccs azért is emlékezetes lett, mert a Nou Campban a 79 468 fős közönségből mintegy 30 ezren a németeknek szurkoltak. A Barcelona a szabályoknak megfelelően ötezer jegyet biztosított a vendégeknek, de további 25 ezren jutottak belépőhöz a hazai szektorokba spanyolok által megvásárolt, majd továbbadott jegyekből. (2022-ben az Eintracht Frankfurt meg is nyerte az Európa-ligát.)

Eintracht Frankfurt
Az Eintracht Frankfurt tábota tavaly a Nou Campban (Forrás: X)

Az Eintracht Frankfurt szurkolói idén márciusban a Napoli elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt is hallattak magukról, mert feldúlták Nápoly belvárosát. Annak ellenére érkezett több mint hatszáz vendég szurkoló a városba, hogy eltiltották őket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. (Az olaszok idegenben 2-0-ra, ezután pedig otthon 3-0-ra nyertek.)

A német csapat – amely a múlt hét végén a Bundesligában 5-1-re kiütötte a Bayern Münchent – csütörtökön a Konferencialiga zárófordulójában az Aberdeen otthonában lépett pályára, és a szurkolói most is büntetésben voltak. Mivel november 9-én a HJK Helsinki ellen idegenben 1-0-ra megnyert meccsen pirotechnikát vetettek be a lelátón, a pályára pedig különböző tárgyakat dobáltak, az UEFA nem engedélyezte nekik az alapesetben nekik járó 1750 belépő megvásárlását.

Ezért kapták az eltiltást:

Aberdeenben a Pittodrie Stadionba azonban így is bejutott kétszáz frankfurti szimpatizáns, mert ennyi VIP-jegy a szabályok értelmében járt a vendégeknek, többszáz Eintracht-drukker pedig egy stadion melletti dombon szurkolt. 

A meccset a skótok nyerték meg 2-0-ra, de a frankfurtiak számára ennek nem volt jelentősége, a záróforduló előtt már eldőlt, hogy a görög PAOK mögött a második helyen végezve továbbjutnak.

A Konferencialigában a játéknap legszebb góljai:

Borítókép: Korábban az Eintracht Frankfurt–PAOK találkozón is tüzes volt a hangulat (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.