Jürgen Klopp nem ítélkezik a Liverpool játékosai felett a vereség után

Minden idők legfiatalabb kezdőjét állította össze Jürgen Klopp a Liverpool európai kupatörténetében, hiszen mindössze 21,9 év volt az átlagéletkor, amit még a kispadon ülő Szoboszlai Dominik is csak felfelé húzott volna, pedig ő sem idős éppenséggel. A tartalékos Liverpool ki is kapott 2-1-re a belga Union Saint Gilloise otthonában csütörtök este, egy már tét nélküli meccsen az Európa-ligában, de Klopp nem ítéli el a fiataljait, akik közül ketten Szoboszlai riválisai a csapatban.

2023. 12. 15. 10:11
English Premier League - Liverpool vs Fulham
epa11008895 Liverpool manager Jurgen Klopp reacts prior to the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Fulham FC, in Liverpool, Britain, 03 December 2023. EPA/TIM KEETON EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: TIM KEETON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool már biztos csoportelsőként lépett pályára az Union ellen az Európa-liga csoportkörének az utolsó fordulójában, így Jürgen Klopp pihentette a legnagyobb sztárjait, akik közül többen el sem utaztak Belgiumba , aki meg igen, például az pedig a kispadról nézte végig a meccset. Nem hiába, a Manchester United elleni vasárnapi rangadó sokkal fontosabb a Premier League-ben.

English Premier League - Crystal Palace vs Liverpool
Jürgen Klopp a Liverpool veresége ellenére pozitív maradt (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

Így aztán a Liverpool rekordfiatal csapattal állt fel az El-meccsen, mindössze 21,9 év volt a kezdő átlagéletkora, ilyen rutintalan csapattal pedig soha korábban nem játszott a klub a tekintélyes európai kupatörténetében. Még a 23 éves Szoboszlai is csak rontott volna ezen az átlagon.

Jürgen Klopp: Kellenek az ilyen pofonok

Mondhatni, meg is lett az eredménye Klopp bátor lépésének, a Liverpool 2-1-re kikapott az Uniontól, amely a harmadik helyen zárt az E csoportban, így a tavasszal a Konferencialiga egyenes kieséses szakaszában folytatja, ahol akár a Fradi is lehet majd az ellenfele.

Na de vissza a Liverpoolra: Klopp nem bántja a fiatal játékosait.

– Teljesen felforgattam a csapatot, és a változtatások, illetve azok mennyisége túl sok volt – idézte a német edző szavait a Daily Mail. – Sosem ítélném el a fiatal játékosokat egy ilyen meccs miatt, nem mondanék olyat, hogy oké, ez vagy az nem elég jó, vagy bármi ilyesmi. Tudom, hogy mennyire jók, látom őket nap mint nap az edzéseken, ez a meccs pedig fontos tapasztalat volt nekik. Egyetlen karrier sem indul be ilyen szenvedős meccsek nélkül, amikor harcolni és túlélni kell. Láttam jó teljesítményeket is.

Hogy teljesítettek Szoboszlai riválisai?

Klopp a kezdőben adott lehetőséget két olyan középpályásnak is, akik Szoboszlai Dominik riválisainak tekinthetők a csapatban, mindketten álltak már be csereként a Premier League-ben a magyar futballista helyére. Egyikük, Curtis Jones gólpasszt adott és az osztályzatok alapján a Liverpool egyik legjobbja volt, másikuk, Harvey Elliott, aki legutóbb a Crystal Palace elleni bajnoki hőse volt, viszont legfeljebb átlagos teljesítményt nyújtott.

Nem úgy tűnik, hogy veszélyben forog Szoboszlai helye a kezdőben a Manchester United elleni rangadó előtt.

Borítókép: Jürgen Klopp nem bántja a Liverpool fiataljait (Fotó: EPA/Tim Keeton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.