Mikler Roland elmesélte, miről poénkodott a BL-győztes kapussal + videó

Önmagának tette nehézzé a Szeged az előző szezonban döntős Kielce elleni csoportmérkőzését a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar csapat már 24-18-ra vezetett, de végül csak kínkeservesen, egy góllal nyert hazai pályán. A hazaiak kapusa, Mikler Roland érdekes történetet osztott meg a BL hivatalos honlapján.

2023. 12. 07. 11:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két kiváló kapus meccsén – Mikler Roland 12, a kielcei Andreas Wolff 15 lövést hárított – a Szeged kulcsfontosságú két pontot szerzett szerdán hazai pályán a Kielce ellen. A győzelemmel hatalmas lépést tett Kárpáti Krisztián csapata a csoportból való továbbjutásért. A magyar ezüstérmes önmagának tette nehézzé a meccset: 11 perc elteltével 5-4-re vezetett, és innentől őrízte, sőt növelte az előnyét; nyolc perccel a vége előtt 24-18-ra vezetett. 

EHF Champions League - HC Zagreb vs OTP Bank PICK Szeged
Mikler Roland ezúttal is remekül védett (Fotó: EPA/Antonio Bat)


Ám a megállíthatatlan átlövők, Alex Dujshebajev és Haukar Thrastarson révén, a vendégek csökkentették a különbséget. Mindössze 34 másodperccel a vége előtt egy gólra olvadt a szegedi előny, 26-25 volt az állás, de későn kezdte a felzárkózást az előző szezon BL-döntőse. A szerdán megszerzet két ponttal, a 11 pontos szegediek megelőzték a tabellán a PSG-t és a Kolstadot, és csak egy ponttal vannak a Kielce mögött. A 27-27-re végződött lengyelországi meccs után a magyar csapat nyerte meg a „visszavágót”. Később ennek akkor lehet jelentősége, ha mindkét csapat azonos pontszámmal végez.

A mérkőzés végén Mikler Roland érdekes történetet osztott meg a BL hivatalos honlapján

A szünetben viccesen azt mondtam Andreas Wolffnak, hogy most már abbahagyhatná a büntetők hárítását. De nem hagyta abba… Igazi csapatsiker volt számunkra a Kielce legyőzése. Tudtuk, hogy szükségünk van ezekre pontokra, hogy továbbjussunk a csoportból. Egy ilyen ellenféllel szemben ezt csak extra teljesítménnyel tudtuk elérni.

Andreas Wolff, a Kielce kapusa is elmondta a véleményét a meccs után. 

Jól ment a védés, de Roli a másik oldalon is szenzációs teljesítményt nyújtott. A játék menete az első félidő utolsó perceiben dőlt el, amikor jelentős előnyre tettek szert a hazaiak, mi pedig innentől kezdve csak futottunk az eredmény után

– mondta a lengyelek német kapusa.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoportját a Kiel vezeti, a Szeged a negyedik helyen áll a csoportjában. A csoport első hat helyezettje jut tovább az oda-visszavágó alapú, egyenes kieséses szakaszba.

Borítókép: Mikler Roland (Fotó: Ehfcl.com)

A mérkőzés összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.