A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rafael Nadal bejelentette, hogy hol és mikor tér vissza + videó

A 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Rafael Nadal a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a januárban kezdődő ausztrál nyílt bajnokság egyik felvezető viadalán, Brisbane-ben indul először a hosszan elhúzódó sérülése után.

Forrás: MTI2023. 12. 01. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy év kihagyás után eljött az ideje, hogy visszatérjek – üzente közösségi oldalán a 37 éves játékos. – Brisbane-ben lesz a helye, január első hetében. Találkozunk ott!

Rafael Nadal (Fotó: AFP/Jaime Reina)

Rafael Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem versenyzett. Akkor még úgy tűnt, csupán nyolc hetet kell kihagynia, de végül júniusban meg is kellett műteni csípőizom-sérülését. Az Australian Openen kétszer győztes klasszis hosszú kihagyása miatt a 633. helyig csúszott vissza a világranglistán, ám védett rangsorral indulhat majd a jövő év első Grand Slam-viadalán, amelynek igazgatója, Craig Tiley már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a spanyol teniszező szerepelni fog a 2024-es versenyen.

Nadal korábban azt nyilatkozta, hogy a 2024-es lesz az utolsó év a pályafutásában, visszavonulása előtt még egyszer pályára akar lépni a Roland Garroson, és a párizsi olimpián is játszani szeretne. A brisbane-i ATP-tornára – amely három év után került vissza a versenynaptárba – december 31. és január 7. között kerül sor, az ausztrál nyílt bajnokság pedig január 14-én kezdődik Melbourne-ben.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: AFP)

Nadal bejelentése:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.