Saját csapattársa taposta meg a sztárt, csak erős idegzetűeknek + videó

Izgalmas mérkőzéssel, meglepetéssel és ijesztő sérüléssel ért véget az NFL alapszakaszának 13. fordulója. A Cincinnati Bengals a csereirányító, Jake Browning vezetésével nyert a Jacksonville Jaguars ellen, amelynek sztárirányítója, Trevor Lawrence nélkül kellett lejátszania a hosszabbítást. Lawrence lábára saját csapattársa taposott rá, de a hírek alapján meglepően olcsón megúszta az esetet.

2023. 12. 05. 17:45
Cincinnati Bengals v Jacksonville Jaguars
JACKSONVILLE, FLORIDA - DECEMBER 04: Trevor Lawrence #16 of the Jacksonville Jaguars reacts after being injured against the Cincinnati Bengals during the fourth quarter at EverBank Stadium on December 04, 2023 in Jacksonville, Florida. Mike Carlson/Getty Images/AFP (Photo by Mike Carlson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Mike Carlson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jacksonville Jaguars viszonylag új csapat az NFL-ben, amely a kezdeti sikerek után sosem tudott stabilan jól teljesíteni. A floridai együttes már második szezonjában, az 1996-os idény végén eljutott a konferenciadöntőbe, a Super Bowl-részvétel viszont azóta sem jött össze. A tavalyi és az idei szezon alapján úgy tűnik, Trevor Lawrence lesz az az irányító, aki hosszabb távon is az élcsapatok között tartja a Jaguarst, az alapszakasz 13. fordulója azonban majdnem végzetesnek bizonyult a csapat és a játékos idénye szempontjából.

Cincinnati Bengals v Jacksonville Jaguars Trevor Lawrence NFL
Trevor Lawrence segítséggel hagyta el a pályát, a Jacksonville Jaguars irányítójának sérülése után még az ellenfél, a Cincinnati Bengals játékosai is aggódva figyelték a történéseket az NFL-alapszakasz 13. fordulójában (Fotó: AFP/Mike Carlson)

Az amerikai főcsoport (AFC) déli divízióját vezető Jaguars a Cincinnati Bengals ellen játszhatott hazai pályán, amelynek első számú irányítója, Joe Burrow sérülés miatt már nem léphet pályára az idényben. Kis híján Trevor Lawrence is csatlakozott hozzá. Amikor az őt védő falember, a nevével ellentétben 147 kilogrammot nyomó Walker Little véletlenül rátaposott az irányító bokájára, nagyon súlyos sérüléstől lehetett tartani. Lawrence fájdalmában a földet csapkodta, az ellenfél egyik játékosa, Trey Hendrickson azonnal Lawrence mellé térdelt imádkozni az irányítóért.

Ekkor már a mérkőzés a hajrájában járt, s váratlanul szoros volt az állás, a Bengals tartalékirányítója, az NFL-karrierje során másodszor kezdő Jake Browning váratlanul jó játékkal rukkolt elő, s végül hosszabbítás után a Cincinnati meg is nyerte a meccset.

Trevor Lawrence megúszta a súlyos sérülést

Bár a csapat hivatalosan még nem erősítette meg, az NFL ügyeiben rendre jól tájékozott Mike Garofolo szerint az irányító megúszta a törést, és legfeljebb rövid kihagyással kell számolnia. Garofolo felidéz egy tavalyi esetet is, amikor Lawrence szintén az előzetesnél vártnál olcsóbban megúszott egy ijesztő esetet.

Az NFL rájátszásba hajtó csapatai közül már volt néhány az idényben, amelyik rosszabbul járt: a Cincinnati mellett a Cleveland Browns is elveszítette az egész idényre kezdő irányítóját, Deshaun Watsont, ahogy az Indianapolis Colts is az újonc Anthony Richardsont. A Minnesota Vikings is kényszerből vetette be az űrszakértő Joshua Dobbst Kirk Cousins sérülése után.

A Jaguars mellett a ligaelső Eagles is kikapott

Nem a Jacksonville volt az egyetlen csoportéllovas, amely vereséget szenvedett a 13. fordulóban. A Kansas City Chiefs a gyenge kezdés után immár rájátszáspozícióba került Green Bay Packers ellen kapott ki, míg a ligaelső Philadelphia Eagles súlyos zakóba szaladt bele a San Francisco 49ers ellen. Utóbbi meccs a tavalyi NFC-döntő visszavágója volt, s idén is jó esély van rá, hogy a nemzeti főcsoportból ez a két csapat küzd majd meg a Super Bowl-részvétel jogáért. 

NFL, alapszakasz, 13. forduló

Dallas Cowboys–Seattle Seahawks 41-35
New England Patriots–Los Angeles Chargers 0-6
New Orleans Saints–Detroit Lions 28-33
New York Jets–Atlanta Falcons 8-13
Pittsburgh Steelers–Arizona Cardinals 10-24
Tennessee Titans–Indianapolis Colts 28-31 (hosszabbítás után)
Washington Commanders–Miami Dolphins 15-45
Houston Texans–Denver Broncos 22-17
Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 21-18
Los Angeles Rams–Cleveland Browns 36-19
Philadelphia Eagles–San Francisco 49ers 19-42
Green Bay Packers–Kansas City Chiefs 27-19
Jacksonville Jaguars–Cincinnati Bengals 31-34 (hosszabbítás után)

A rájátszáskép

AFC
1. Miami Dolphins (9-3)
2. Baltimore Ravens (9-3)
3. Kansas City Chiefs (8-4)
4. Jacksonville Jaguars (8-4)
5. Pittsburgh Steelers (7-5)
6. Indianapolis Colts (7-5)
7. Cleveland Browns (7-5)

NFC
1. Philadelphia Eagles (10-2)
2. San Francisco 49ers (9-3)
3. Detroit Lions (9-3)
4. Atlanta Falcons (6-6)
5. Dallas Cowboys (9-3)
6. Minnesota Vikings (6-6)
7. Green Bay Packers (6-6)

(Az első négy kiemelést mindkét főcsoportban a négy divíziógyőztes kapja.)

Borítókép: Trevor Lawrence a földet csapkodta fájdalmában (Fotó: AFP/Mike Carlson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.