Stieber Zoltán szépségdíjas gólja döntötte el az MTK–Debrecen meccset

Az MTK 2-1-re legyőzte a Debrecen együttesét a labdarúgó NB I 16. fordulójában szombat délután, és ezzel beérte pontszámban riválisát a tabellán. A meccset a volt válogatott Stieber Zoltán szép tekerése a hosszúba döntötte el a hajrában.

2023. 12. 09. 15:41
STIEBER Zoltán; VALLEJO, Alexander
Budapest, 2023. szeptember 2. Stieber Zoltán, az MTK játékosa (b) és a diósgyõri Alexander Vallejo a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott MTK Budapest Diósgyõri VTK mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. szeptember 2-án. Az MTK 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ilyen a foci, gólra játsszák, mi örülünk, hogy itthon tartottuk a három pontot – értékelt az MTK 82. percben született győztes góljának szerzője, Stieber Zoltán az M4 Sportnak. Az „ilyen a foci” megjegyzés arra vonatkozott, hogy a Debrecen játszott fölényben a meccsen, Dzsudzsák Balázsék sokkal többet támadtak, mégis az MTK nyert.

Az első félidőben a fővárosi együttes gyakorlatilag rögtön gólt lőtt, ahogy először eljutott a Debrecen kapujáig. Thian lövése megpattant, így a szerencse is kellett hozzá, hogy Megyeri Balázs kapujában kötött ki a labda.

Szünet után nem változott a játék képe, továbbra is a DVSC támadott többet, és az 50. percben Szécsi góljával ki is egyenlített egy baloldali beadás után. A végén azonban Stieber Zoltán döntötte el a meccset egy szépségdíjas góllal: az MTK középpályása okosan tekerte el a labdát a hosszúba, ezzel lett 2-1 az MTK-nak.

Ezzel a fővárosi csapat beérte pontszámban a Debrecent, a két klub 24-24 ponttal áll az ötödik-hatodik helyen az NB I-ben.

NB I, 16. forduló

Szombat
MTK Budapest–Debreceni VSC 2-1 (1-0),  Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Thian (33.), Stieber (84.), illetve Szécsi (50.)

ZTE–Újpest 15.45

Vasárnap

Kisvárda–Diósgyőr 13.00

Mezőkövesd–Fehérvár 15.30

Paks–Ferencváros 18.00

Pénteken játszották

Puskás Akadémia–Kecskemét 3-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Colley (22.), Nagy Zsolt (69., 89.)

Borítókép: Stieber Zoltán döntötte el a meccset az MTK javára a Debrecen ellen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.