A kölcsönből visszatért csatár termeli a gólokat a Ferencvárosnak

A Ferencváros lejátszotta első felkészülési mérkőzését a benidormi edzőtáborban. Az ellenfele a lengyel bajnokság 9. helyén álló Piast Gliwicze volt, és Dejan Sztankovics két külön csapatot szerepeltetett az első és a második félidőben. A Fradi a szünetben 2-0-ra vezetett Stjepan Loncar duplájával, a lengyelek a 93. percben tizenegyesből szépítettek, így a Fradi 2-1-re nyert.

2024. 01. 18. 15:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stjepan Loncar nagyon beindult. A bosnyák csatárt 2021-ben szerződtette, majd kétszer kölcsönadta a Ferencváros, másodszor a múlt nyáron a kazah Asztanának, és onnan tért vissza a télen a magyar bajnokhoz. Budapesten kezdte el a felkészülést, majd ott volt a mezőkövesdi edzőtáborban a múlt héten, amelyet a Fradi a Mezőkövesd 1-0-ás legyőzésével véget ért edzőmeccsel zárt le, és a gólt Stjepan Loncar szerezte. A csapat hétfőn elutazott a spanyolországi edzőtáborba, ahol csütörtökön délután lejátszotta az első felkészülési mérkőzését, az ellenfele kétszer 50 percben a lengyel élvonal kilencedik helyén telelő Piast Gliwice volt, a zöld-fehérek kezdőjében ott volt az egyik új igazolás, Habib Maiga és a klub U17-es együttesének egyik tehetsége, Szabó Szilárd is: 

Varga Á. – Botka, Aaneba, Cissé, Civic – Maiga, Abu Fani, Loncar – Szabó Sz., Pesics, Marquinhos (Donata, 37.).

Stjepan Loncar megállíthatatlan  Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám

És ott volt Stjepan Loncar is, aki hamar megmutatta, hogy ott akarja folytatni, ahol Mezőkövesden abbahagyta, már a 4. percben vezetést szerzett. Sőt, Loncar szerezte a Fradi második gólját is, a 34. percben egy visszakészített labdát lőtt 17 méterről a jobb alsó sarokba. A szünetben Dejan Sztankovics vezetőedző átformálta a csapatát, amely a második félidőre ebben az összeállításban állt ki: 

Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Gojak, Katona B. (Donata, 96.), Besic – Haraisvili, Kodro, Lisztes.

Megváltozott a játék képe is. A Ferencváros szinte el sem tudott jutni a lengyelek kapuja elé, sok volt a hiba és a könnyelműsködés hátul, szerencsére ezt a Piast jó darabig nem tudta kihasználni. A legvégén aztán jött egy tizenegyes az ellenfélnek, ám hiába lőtte be nagyon biztosan Félix, már nem maradt idő az egyenlítésre, igaz, a Ferencvárosnak sem adódott esélye a gólszerzésre, maradt a 2-1.

A Ferencváros legközelebb január 21-én, vasárnap a norvég Molde ellen lép pályára.

Borítókép: Stjepan Loncart két gól után is ünnepelhették a társak (Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.