Előrejött a kapus a szögletnél, a Real Madrid góllal büntetett + videó

Döbbenetesen izgalmas mérkőzéssel ajándékozta meg a rijádi szurkolókat a Real Madrid és az Atlético Madrid labdarúgócsapata. A spanyol Szuperkupa elődöntőjét a Real nyerte 5-3-ra, a mérkőzés utolsó gólját Brahim Diaz szerezte, az Atlético előrehúzódó kapusát megtréfálva szerezte meg csapata ötödik gólját.

2024. 01. 11. 7:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol Szuperkupa első elődöntőjében potyogtak a gólok, a Real hosszabbítás után 5-3-ra nyert az Atlético ellen. A találkozón rekordot döntött a 174. találatát jegyezte az Atlético Madrid színeiben, amivel a piros-fehérek legeredményesebb góllövője lett. Az eddigi csúcstartó Luis Aragonés volt, aki 370 mérkőzésen 173 alkalommal talált be, Griezmann-nak a Szuperkupa-elődöntő volt a 365. mérkőzése az Atlético színeiben.

Dani Carvajal   Forrás: Twitter

De mégsem ő volt a hős, hanem egyrészt a meccs emberének járó MVP-díjat begyűjtő Dani Carvajal, aki a rendes játékidő vége előtt öt perccel kiegyenlített, majd gólpasszt adott a hosszabbításban. A mérkőzés utolsó gólját a Real középpályása, Brahim Diaz szerezte: egy Atlético-szöglet után az előrehúzódó kapus, nem jutott lehetőséghez, majd iszkolt is vissza a saját térfelére, de a futóversenyben a csereként beállt Diaz volt a gyorsabb. Megelőzte a kapust, és a félpálya környékéről az üres kapuba lőtt.

Király-kupa elődöntő: Real Madrid–Atlético Madrid 5-3 (2-2, 3-3, 3-3) – hosszabbítás után
Rijád, Al-Awwal Park, 25 000 néző. Vezette: Rojas (spanyol)

A Real tehát már döntős, ellenfélre vár, a Barcelona–Osasuna találkozó győztesével találkozik a fináléban.

Borítókép: Brahim Diaz (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.