Lehangoló napjuk volt a Bundesliga magyarjainak

A Bundesligában szereplő egyik magyar futballistának sem lehetett sok oka az örömre szombaton. Csapataik, a Freiburg és az RB Leipzig is kikaptak, utóbbi ráadásul csúnyán megégett a Stuttgart vendégeként.

2024. 01. 27. 17:43
DFL Supercup 2023 / FC Bayern Munich - RB Leipzig 0-3. Willi Orbán
Willi ORBAN (L), action, single action, single image, cut out, full body shot, full figure Soccer DFL Supercup 2023/FC Bayern Munich - RB Leipzig 0-3 on August 12th, 2023 in Munich ALLIANZAREN A. ? (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Willi Orbánnak remek napja lehetett volna szombaton. A magyar válogatott védő súlyos sérülése után szeptember óta szombaton került először be az RB Leipzig meccskeretébe a Bundesliga 19. fordulójában. A tabellán harmadik Stuttgart vendégeként lejátszott bajnoki mérkőzés azonban arcpirító eredménnyel zárult: a 2-1-es első félidő után 5-2-re kikaptak a lipcseiek. Orbán – társaságában – az öt bekapott gólt a kispadról nézte végig, majd a 85. percben becserélte őt Marco Rose.

e tekintetben jobban járt, ő „már” a 71. perctől pályán volt a Freiburg csapatában, a Hoffenheimtól való átigazolása utáni első meccsen. A Freiburg ekkor 2-1-es hátrányban volt a Werder Bremen otthonában, majd a hazaiak – Szalai nagy hibája után – a 93. percben bevitték a kegyelemdöfést. A vendégcsapat másik magyarja, azok után, hogy az előző találkozón gólt lőtt, most betegség miatt nem volt a meccskeret tagja.

A címvédő Bayern München 3-2-re győzött az Augsburg vendégeként, ezzel egy pontra felzárkózott a szombat este pályára lépő Bayer Leverkusen mögé. A müncheniek harmadik találatát szerezte, aki parádés számokat produkál a Bundesligában: 19 forduló alatt 23 gól és öt gólpassz a mérlege.

Bundesliga, 19. forduló:
Eintracht Frankfurt–Mainz 1-0 (0-0)

szombat:
Wolfsburg–Köln 1-1 (1-1)
Hoffenheim–Heidenheim 1-1 (1-1)
Werder Bremen–Freiburg 3-1 (1-1)
Augsburg–Bayern München 2-3 (0-2)
VfB Stuttgart–RB Leipzig 5-2 (2-1)
Bayer Leverkusen–Borussia Mönchengladbach 18.30 (tv: Aréna 4)

vasárnap játsszák:
Union Berlin–Darmstadt 15.30 (tv: Aréna 4)
Borussia Dortmund–VfL Bochum 17.30 (tv: Aréna 4)

Borítókép: (Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Frank Hoermann/Sven Simon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.