Fő riválisa így fogadta Jürgen Klopp bejelentését

Nemcsak a Liverpool szurkolóit, hanem a riválisokat is meglepte, hogy Jürgen Klopp az idény végén távozik a klubtól. Pénteki sajtótájékoztatóján Pep Guardiola és Mauricio Pochettino is méltatta az elköszönő vezetőedzőt.

2024. 01. 27. 13:50
Pep Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola looks on during the English FA Cup third round football match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on January 7, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken valóra vált a Liverpool szurkolóinak legrosszabb rémálma: Jürgen Klopp az idény végén lemond a posztjáról. A német vezetőedző 2015 októberétől volt a Premier League körforgásának a része, és az angol klubbal való egymásra találása valódi „love story”, aminek számos csillogó trófea lett az eredménye. Klopp 2022 tavaszán még szerződést hosszabbított, 2026 júniusáig írt alá, így a pénteki bejelentése hideg zuhanyként érte a liverpooliakat.

Klopp (balra) és Guardiola rivalizálásáról szólt az elmúlt években a PL
Klopp (balra) és Guardiola rivalizálásáról szólt az elmúlt években a PL Fotó: AFP/Paul Ellis

Persze nemcsak ők, a rivális csapatok vezetőedzői sem számítottak ilyen fejleményekre. Klopp legnagyobb vetélytársa az elmúlt másfél évtizedben egyértelműen Pep Guardiola volt, akivel a PL-ben és a Bundesligában is hatalmas csatákat vívtak.

– Igazán meglepett Jürgen bejelentése. Amikor eljutott hozzám a hír, úgy éreztem, mintha ezzel a Manchester City is elveszítene valakit. A Liverpoollal való rivalizálásunkban Kloppnak kulcsszerepe volt. Ez a csapat volt a legfőbb vetélytársunk, olykor elképesztően játszottak, máskor pedig felváltva győztünk. Miattuk fejlődtem a legtöbbet – magyarázta Guardiola.

A katalán szakember mosolyogva hozzátette, az ő életére is nagy hatással lesz Klopp távozása. 

– Így, hogy már nem lesz itt, valószínűleg jobban fogok aludni, mert az egymás elleni meccseink előtti éjszakáim mindig rémálomszerűek voltak. Ő a legfőbb riválisom, így van ez most Angliában, és annak idején Németországban is így volt, amikor én a Bayern Münchent, ő pedig a Dortmundot irányította 

– fedte fel a Manchester City menedzsere. – A legjobbat kívánom Jürgennek élete új szakaszában! Talán ezt most nem mondja ki, de biztosan tudom, hogy még visszatér. A labdarúgásnak szüksége van ilyen edzőkre, személyiségekre, mint ő. Remélem, hogy a következő idény során beülünk valahova vacsorázni, esetleg egy italra. Korábban már szó volt erről, és szerintem rászolgáltunk.

Klopp távozása fő okaként azt jelölte meg, hogy úgy érzi, a jövőben már nem tudná olyan erőbedobással végezni a munkáját, mint eddig, a Liverpoolnál pedig elengedhetetlen, hogy ilyen edző irányítson. Ennek kapcsán megkérdezték Guardiolát, ő meddig tart ki.

– Minden menedzser elfárad, ha hosszú éveken keresztül ugyanott dolgozik. Én is ezt éreztem Barcelonában, úgyhogy amikor Jürgent hallgattam, megértettem őt. De én most remekül vagyok. Még egy év van hátra a szerződésemből, ki akarom tölteni. Sőt, talán hosszabbítani is fogok – nyugtatta meg a City szurkolóit a mester.

 

 

Kollégáinak és a játékosainak is hiányozni fog Klopp

A Chelsea-t irányító Mauricio Pochettino is sajnálja, hogy Klopp távozik.

– Sokkoló bejelentés. Elszomorít engem, már most hiányolom őt. Amikor a Tottenham menesztett, ő volt az első, aki üzenetet küldött nekem. Minden tiszteletem az övé, csodálatos munkát végzett a Liverpoolnál. Ugyanakkor tiszteletben kell tartanunk a döntését – vélekedett az argentin edző.

Klopp elmondása szerint a játékosai egész jól fogadták a hírt. Persze nem repesnek az örömtől, erről csapatkapitány nyilatkozott.

– Nehéz ezt elfogadni, mert a menedzser rengeteget jelent nekem, a klubnak és szerintem az egész Premier League-nek is. De saját maga és a családja érdekében ezt az utat választotta, még ha rendkívül nehéz döntést is kellett meghoznia. Mint mondtam, nehéz ezt feldolgoznunk, de most a feladatainkra összpontosítunk, még nagy dolgokat érhetünk el ebben az idényben. És miért ne zárjuk a szezont a csúcson? Még egyszer ünnepelhetnénk a főnökkel – utalt Van Dijk arra, hogy a Liverpool még négy trófeát is elhódíthat Klopp távozása előtt.

Borítókép: Pep Guardiola a Huddersfield elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.