Jürgen Klopp, az „öreg nyúl”: Inkább éhen halok, de ezt soha nem teszem meg + videó

Azt követően, hogy Jürgen Klopp pénteken bejelentette, a szezon végén leköszön a Liverpool vezetőedzői posztjáról, a tréner sajtótájékoztatót tartott. Klopp többek között elmondta, hogy egy évig egészen biztosan nem irányít sem klubot, sem nemzeti csapatot, másik angol klubot pedig soha. „Még akkor sem, ha nem lesz mit ennem” – jegyezte meg.

2024. 01. 27. 9:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp 2015-ben szerződött a Borussia Dortmundtól a Premier League egyik emblematikus klubjához, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA-kupát és a Ligakupát is elhódította. A Liverpool jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az FA-kupában is versenyben van.
Az 56 éves Klopp azonban belefáradt a munkába.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Forrás: X/Jürgen Klopp

– Huszonnégy éve csinálom ezt a szakmát, és rájöttem, hogy az erőforrásaim nem végtelenek. Úgy döntöttem, hogy ebben a szezonban még mindent beleadok, de utána szeretnék szünetet tartani, megállni. Már nem vagyok fiatal nyúl, és nem ugrok olyan magasra, mint régen… – lamentált Klopp a sajtótájékoztatón.

A szakvezető leszögezte, képtelen lenne arra, hogy fél gőzzel végezze a munkáját.

– Annyi, de annyi munkája van egy menedzsernek, és mindig a lehető legjobb formáját kell hoznia, különösen egy olyan klubnál, mint a Liverpool. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a klub milyen sokaknak mennyire sokat jelent. Három kereken pedig nem tudom csinálni, nem akarok csak és kizárólag utas lenni az út során. Az én edzői munkámnak  az energia, az érzelmek, az emberi kapcsolatok jelentették az alapját, ehhez pedig teljes ember kell. Elgondolkodtam azon, hogy így már nekem nem megy tovább. Aztán elgondolkodtam azon, hogy talán kicsit másképpen menne-e ? De nem menne. Vagyok, aki vagyok, és azért vagyok az, aki, mert olyan vagyok, amilyen. És ha ez a továbbiakban nem megy, abba kell hagyni.

Arról, hogy a jövő mit hoz számára Klopp a következőket mondta:

– Legkevesebb egy évig nem fogok sem klubot, sem nemzeti csapatot irányítani, másik angol klubot pedig soha. Ezt akkor sem teszem meg,  ha nem lesz mit ennem.

Klopp: Voltak könnyek, de ez teljesen normális

Jürgen Klopp szót ejtett arról is, a játékosok hogyan fogadták a bejelentését.

–  Voltak könnyek, de ez teljesen normális egy ilyen hosszú közös munka után. Kötődünk egymáshoz, de mindannyian profik vagyunk. A fiúk jó hangulatban vannak, persze nem ünnepeltek a hír hallatán, de elfogadták a döntésemet. Ez nem az a helyzet, mint amikor egy edzőt menesztenek, és elköszön a csapattól az öltözőben. A szezon végéig továbbra is együtt dolgozunk, javulni akarunk, a lehető legtöbbet akarjuk kihozni. Száz százalékot teszünk bele a munkába – jelentette ki Jürgen Klopp.

 

vasárnap visszatér?

A Liverpool vasárnap az FA-kupában a legjobb 32 között a Norwich City csapatát fogadja, s jó esély van arra, hogy sérülése uán Szoboszlai Dominik is pályára lép, honfitársunk tegnap már teljes értékű edzésmunkát végzett.

Borítókép: Jürgen Klopp (Forrás: X/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.