Klopp szobrot kaphat, így fogadják a Liverpool szurkolói a távozását + videó

Amint arról beszámoltunk, az idény végén távozik Jürgen Klopp, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az 56 éves tréner, aki 2015-ben lett a Vörösök vezetőedzője, azzal indokolta a döntését, hogy belefáradt a munkába. A Liverpool 46 milliós követői táborral rendelkező Facebook-oldalán a szurkolók döbbenten fogadják Klopp bejelentését.

2024. 01. 26. 14:15
KLOPP, Jürgen
London, 2024. január 26. Az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január 7-i, Arsenal elleni mérkõzésén készített kép Jürgen Kloppról, a Liverpool vezetõedzõjérõl, Klopp 2024. január 26-án bejelentette, hogy az idény végén távozik a Liverpooltól. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp 2015-ben szerződött a Borussia Dortmundtól a Premier League egyik emblematikus klubjához, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA Kupát és a Ligakupát is elhódította. A Liverpool jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az FA Kupában is versenyben van még. A szurkolók azonban nem csak az eredmények miatt sajnálják Klopp döntését.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp. Forrás: X/Liverpool FC

A Liverpool FC Facebook-oldalán a legrelevánsabb hozzászólásokból válogattunk.

„Ne, Jürgen, mondd, hogy ez nem igaz! A legjobb dolog, ami a Liverpoollal történt az utóbbi harminc évben az, hogy te velünk vagy. A világ legjobb menedzsere. Abszolút legenda.”

„Ez hatalmas sokk! Hihetetlen hatást gyakorolt az Liverpoolra. Azt hittem, még legalább egy évig velünk marad, hogy még egyszer nagyot alakítson a Bajnokok Ligájában. Bízom benne, úgy búcsúzik, hogy a csapat megnyeri a Premier League-et.”

Klopp szobrot érdemel Liverpoolban!

„Jelenleg nincs olyan menedzser, aki olyan jó lenne, mint Klopp. Ritka az ilyen típusú vezető, mint ő. Az, ahogyan átalakította a klubunkat és szította mindannyiunk szenvedélyét a Liverpool iránt, olyan hatással volt rám, hogy fel sem tudom fogni, milyen lesz nélküle. Köszönjük meg Jürgen Kloppnak mindazt, amit értünk tett, és minél előbb állítsuk neki szobrot.”

„Összetörtem, romokban heverek. Alig tudom szavakba önteni, hogy mit érzek most. Klopp több volt, mint menedzser a játékosok és a szurkolók számára is. Hatalmas űrt hagy maga mögött, amit nagyon nehéz lesz betölteni. Rettenetesen hiányozni fog nekünk, de kívánjuk neki minden jót a következő kihívásaihoz.”

„Totál sokkos állapotban vagyok... Köszönök mindent Jürgennek, a csodálatos pillanatokat és emlékeket, amelyeket adtál. És tegyünk még hozzá néhány trófeát, mielőtt elbúcsúzunk.”

S álljon itt néhány bejegyzés a Liverpool magyar szurkolóitól is:

„Először nem értettem, miért. Aztán az interjú alatt néztem az arcát. Ott leesett a húszfilléres, ahogy régen mondták. Mondjuk úgy: látszik apánkon, hogy ráfér a pihenés és látszik, hogy milyen brutál kemény dolog a Liverpool edzőjének lenni. Nagyjából elképzelni sem tudom azt a nyomást és azt a terhet, ami a vállát nyomja, de abszolút elhiszem, hogy el lehet fáradni benne.” (Facebook/Liverpool FC magyar szurkolói csoport)

„Én konkrétan úgy érzem magamat, mint ha valaki fontos meghalt volna. Az elmúlt 40 évben nem volt ilyen formátumú edzőnk szerintem.” (Facebook/Liverpool FC magyar szurkolói csoport)

„Vele egyidős vagyok, ráadásul ugyanabban a hónapban születtünk. Húsz éve vezetek egy céget, ha valaki, akkor én biztosan megértem a döntését: »I’m out of energy«. Ez nem szégyen, elismerésem, hogy ezt belátta és meglépte. Nagyon remélem, hogy tényleg nem beteg, és az aksik újratöltése után majd esetleg a német válogatottat bevállalja. Korszakos/ikonikus alak, embersége emelte mindenki fölé. Élvezzük ki az utolsó pár hónapot vele.” (Facebook/Poolbarátok)

A Liverpool Instagram-oldalán a csapat korábbi kapusa, a lengyel Jerzy Dudek is megdöbbenésének adott hangot, de megnevezte, hogy szerinte ki lenne a legalkalmasabb Klopp utódjának: Xabi Alonso – ezt egyébként nagyon sok liverpooli drukker így gondolja. A spanyol szakvezető volt a Liverpool játékosa, de jelenleg a Bayer Leverkusen vezetőedzője.

 

Borítókép: Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január 7-i, Arsenal elleni mérkőzésén készített kép Jürgen Kloppról, a Liverpool vezetőedzőjéről (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.