Három Dárdai bosszankodhat ma három bekapott gól miatt

A német labdarúgó-bajnokság másodosztályában a Hertha BSC ma a Wehen Wiesbaden otthonába látogatott. A Dárdai Pál által irányított berlini együttes, amelyben Dárdai Márton végig a pályán volt, Dárdai Palkó pedig csereként lépett pályára, 3-1-es vereséget szenvedett.

2024. 01. 27. 14:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 2-ben a 19. forduló előtt az élvonaltól tavaly búcsúzott Hertha BSC a 9. helyen állt a tabellán, a Wehen Wiesbaden a 14. helyet foglalta el, a két csapatot pedig négy pont választotta el egymástól. A 21 éves, Berlinben született Dárdai Márton alapember a fővárosi csapat védelmében, megjárta a német korosztályos válogatottakat, de hétfőn bejelentette, hogy a felnőttek között a magyar válogatottban szeretne szerepelni. (Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, múlt év végén már megpendítette, hogy az Eb előtt a felkészülési meccsekre meghívná a játékost. Aki előtt így nyitva az út, hogy a nyári németországi Eb-re összeálló keretbe is bekerüljön.)

Dárdai Márton
Dárdai Márton a magyar válogatottat választotta Forrás: Instagram/marton.dardai

A mai naphoz kapcsolódik, hogy a ENSZ közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Az emléknap a legnagyobb második világháborús megsemmisítőtábor, az auschwitzi koncentrációs tábor Vörös Hadsereg általi felszabadításának évfordulója, és erre a Wehen Wiesbaden–Hertha találkozó előtt együtt emlékeztek a csapatok.

Dárdai
Dárdai Márton a 31-es mezben Forrás: X/SV Wehen Wiesbaden

Dárdai Márton kezdett, Dárdai Palkót becserélte Dárdai Pál

A meccsen Dárdai Márton ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyett. legnagyobb fia, a 24 éves Dárdai Palkó – aki egyszer, 2022-ben már játszott a magyar válogatottban – a cserepadon kapott helyet. A találkozó 24. percében a házigazda Franko Kovacevic góljával megszerezte a vezetést – a Hertha kapusa egy lövés után oldalra ütötte ki a labdát, amit a szemfüles horvát bepasszolt a kapuba –, és 1-0-s előnnyel vonulhatott szünetre.

Fordulás után az addig meglehetősen enerváltan játszó Hertha nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, helyzetekig is eljutott, ám az 53. percben megint a wiesbadeniek szereztek gólt, és újra Kovacevic, aki jó ütemben tette bele a lábát egy olyan lövésbe, ami kapu mellé ment volna. Nem sokkal később a hazaiak a kapufát találták el, az 59. percben viszont – két perccel azután, hogy beállt Dárdai Palkó – a túloldalon az angol Jonjoe Kenny betalált, 2-1-re feljött a Hertha. S amikor úgy tűnt, hogy a hazaiak kezdenek fáradni, a 72. percben újra eredményesek voltak, és a holland Thijmen Goppel be is állította a 3-1-es végeredményt.

Borítókép: Dárdai Pál most is mérges lehet (Forrás: X/Hertha BSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.