Dárdai Márton döntött: a magyar válogatottat választotta, Szoboszlai lájkolta

A jövőben a német és a magyar labdarúgó-válogatottban is szerepelhetne a 21 éves Dárdai Márton – Dárdai Pál középső fia –, a Hertha BSC alapembere, aki ma este döntött: az Instagram-oldalán jelentette be, hogy a magyar válogatottat választotta. Marco Rossi szövetségi kapitány már korábban jelezte, a tavasszal felkészülési mérkőzésekre meghívót tervez küldeni neki.

2024. 01. 22. 20:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt hetekben többször is szó esett a válogatott vonatkozásában a sportjövőmről és arról, hogy melyik csapatban szeretnék játszani a jövőben. Rengeteg időm maradt a végső döntés meghozatalára, és a tavalyi év végi szabadnapokat alaposan kihasználtam arra, hogy olyan döntést hozzak a családommal és a tanácsadóimmal, amit nemcsak most, hanem a jövőben is a magaménak érzek. Mondanom sem kell, hogy nem volt könnyű a döntés számomra, de a jövőben Magyarországot szeretném képviselni. Szeretnék kifejezetten köszönetet mondani minden német szurkolónak és különösen a német utánpótlás-válogatottak összes edzőjének és edzői csapatának. Tudom, hogy milyen sokat köszönhetek a német ifjúsági válogatottaknak, KÖSZÖNÖM! Azonban a döntésemet a szívem diktálta, ezért hihetetlenül várom, hogy a jövőben a szüleim hazáját képviselhessem – írta a német szurkolóknak címezve, németül Dárdai Márton az Instagram-oldalán.

A magyar szurkolóknak ezt írta:

„Alig várom, hogy a magyar válogatott csapatában játszhassak, és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!”

A bejegyzését válogatottunk csapatkapitánya, az elsők között lájkolta.

Dárdai Márton Berlinben született, tízéves korától a Hertha BSC-ben nevelkedett, játszott az U16-os, U17-es, U19-es és U21-es német válogatottban is, jelenleg testvéreivel, Pállal és Bencével együtt már a fővárosi klub felnőtt együttesét erősítik.

szövetségi kapitány először márciusban küldhet meghívót Dárdai Mártonnak, amikor a nyári Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes két barátságos mérkőzést játszik, az ellenfelek egyelőre nem ismertek.

Borítókép: Dárdai Márton a magyar színeket választotta (Forrás: Instagram/marton.dardai)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.