Szoboszlai elárulta, meddig tervez a Liverpoolnál maradni + videó

Azt még nem hozta nyilvánosságra a Liverpool, hogy az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik pályára lép-e a csapat szerdai mérkőzésén, néhány új információt viszont megtudhatunk a magyar középpályásról a klub honlapján hétfőn megjelent írásból. Szoboszlai tetoválásai voltak a beszélgetés középpontjában, de a futballista a jövőről és a Liverpool szurkolóiról is szót ejtett.

2024. 01. 22. 17:48
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2024. január 2. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január elsejei Liverpool - Newcastle United mérkõzésén a liverpooli Anfield stadionban. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool a szerda esti (21.00, tv: Match 4), Fulham elleni ligakupa-elődöntő visszavágójára készül. A Vörösök 2-1-re nyerték a hazai meccset, amit csak a távolból nézhetett. A magyar válogatott csapatkapitánya január 1-jén, a Newcastle elleni bajnokin sérült meg. A napokban (volt) esedékes a visszatérése, de egyelőre nem tudni, hogy szerdán játszik-e.

SZOBOSZLAI Dominik; SZOBOSZLAI Zsolt
Szoboszlai Dominik (balra) és édesapja, Zsolt. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Mindenesetre, amíg a szurkolók nem láthatják a pályán Szoboszlait, a klub gondoskodott róla, hogy a Vörösök drukkerei jobban megismerjék a tavaly nyáron leigazolt játékost. A tetoválásokról szóló „Inked” beszélgetéssorozat második epizódjában tűnt fel a középpályás. Szoboszlai, arról beszélt, a jövőben mit varratna még magára, többek között azt is felfedte, hosszú időre tervez Liverpoolban.

– A lipcsei időszakomban kétszer is megnyertem a Német Kupát a csapattal, az első ráadásul történelmi győzelem volt a klubnak. Ezért hosszú ideig gondolkoztam rajta, hogy magamra varratom a trófeát, még akkor is, ha nyerek többet is a jövőben – mondta Szoboszlai. – Itt, Liverpoolban még időre van szükségem ehhez, csak hat hónapja vagyok itt. Legalább annyi ideig a klubnál akarok maradni, amíg nem alkotok maradandót itt. A legjobbamat akarom nyújtani és a lehető legtöbb trófeát nyerni. Jelenleg a Premier League éllovasai vagyunk, az idény végén is elsők szeretnénk lenni.

 

A szurkolókra nem lehet panasz

Szoboszlai hozzátette, olykor a futballistáknak is lehetnek rossz napjaik, de értékeli, hogy a szurkolók ilyenkor is mögöttük állnak. – Ez a világ egyik legnagyobb klubja. Csodálatos, hogy az emberek mennyire szeretik, mindig mögöttünk állnak. Természetesen néha megesik, hogy nem úgy teljesítünk, ahogy szeretnénk, de mindig azon vagyunk, hogy jobbak legyünk. Nem azért játszunk rosszul, mert úgy akartuk, hanem mert rossz napunk van. Néha nem tudunk száz százalékot nyújtani, máskor pedig a száz százalék sem elég. De lényeg a lényeg: a szurkolók mégis élvezik a meccseket, én pedig örülök neki, hogy ilyen emberek állnak mögöttünk.

 

 

Szoboszlai és a tetoválások

A 23 éves középpályás bal karját tetoválások borítják. Mint kiderült, a fiatal játékos hosszú évek óta hódol ennek a szenvedélynek, 15 éves korában készíttette el az elsőt.

– Fogadást kötöttünk az édesapámmal. Én nyertem, úgyhogy megcsináltathattam az első tetoválásom. Tehát nem titokban, a szüleim háta mögött készült. Biztos voltam benne, hogy ezt szeretném, és azóta sem bántam meg, hogy elkészült. Már gyerekként is kedveltem a tetoválásokat, az édesapámnak és az édesanyámnak is van néhány – fedte fel Szoboszlai, aki eddig főként motivációs idézeteket és a családjához kötődő tetoválásokat varratott magára.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.