Szép gesztus: Klopp hozzájárult, hogy más legyen a Liverpool edzője

Hamarosan idősebb kollégája, Sven Göran Eriksson foglalhatja el Jürgen Klopp helyét a Liverpool kispadján, amit a német vezetőedző sem bánna.

2024. 01. 20. 9:00
FA Cup Third Round - Arsenal vs Liverpool Jürgen Klopp
epa11062976 Liverpool's Manager Juergen Klopp celebrates after the FA Cup Third Round soccer match between Arsenal FC and Liverpool FC in London, Britain, 07 January 2024. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sven Göran Erikssonnak trófeákban gazdag edzői pályafutása volt, ő volt az első, aki külföldiként irányította az angol válogatottat (2001 és 2006 között). A Lazióval olasz, a Benficával portugál és a Göteborggal svéd bajnoki címet elhódító trénernek a nagy álma azonban sosem vált valóra: kedvenc csapatánál, a jelenleg Jürgen Klopp vezette Liverpoolnál nem kapott lehetőséget a bizonyításra, „csak” a Manchester Cityig jutott.

Klopp szívesen látná Erikssont Liverpoolban
Klopp szívesen látná Erikssont Liverpoolban (Fotó: AFP/Khaled Desouki)

– Még él az édesapám, a mai napig Liverpool-szurkoló. Én is az vagyok, egész életemben az voltam. Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer a Liverpool vezetőedzője leszek. Ez már sosem fog megtörténni, de ettől függetlenül is a csapat szurkolója maradok – fedte fel a Sky Sports kérdésére a 75 éves tréner.

 

 

Megvalósítanák a súlyos beteg Eriksson álmát

Eriksson utoljára 2019-ben edzősködött, a Fülöp-szigetek válogatottjának szövetségi kapitánya volt. Azóta tanácsadói és sportigazgatói feladatokat látott el a svéd harmadosztályban szereplő IF Karlstad Fotboll együttesénél. Csaknem egy éve, tavaly februárban vonult vissza, azóta elvonult a nyilvánosság elől. A napokban kiderült, mi áll ennek a hátterében. Erikssonnak hasnyálmirigyrákja van.

– A legjobb esetben egy évem van hátra. Otthon ülhetnék, és sajnálhatnám magam, hogy miért pont én jártam így. De mindig pozitívan kell nézni az életet. Igen, ez nagy szerencsétlenség, viszont nincs értelme még jobban megnehezíteni ezt magamnak – magyarázta.

A szomorú hír hallatán a Liverpool szurkolói összefogtak, szeretnék valóra váltani az egykori angol szövetségi kapitány nagy álmát. A Vörösök legendás játékosai március 23-án az Ajax visszavonult spílereivel csapnak össze az Anfielden egy jótékonysági mérkőzés keretén belül. A drukkerek pedig azt szeretnék, ha aznap Eriksson lenne a Liverpool vezetőedzője.

– Természetesen elfogadnám a felkérést, mert mindig erre vágytam. Sok nagyszerű játékos lesz akkor a pályán – nyilatkozta a svéd szakember az ötlet hallatán.

 

 

Klopp szeretettel várja Erikssont

A liverpooli vezetőedzői poszt még legalább két évig a közönségkedvenc Jürgen Kloppot illeti meg. A német menedzser örömmel átadná a helyét Erikssonnak az említett találkozó erejéig.

– Megható volt, amikor erről hallottam. Értesültem róla, hogy egész életében a Liverpoolnak szurkolt. Én nem hozok döntéseket a legendák meccséről, így csak annyit tudok mondani, hogy nagy szeretettel fogadnánk őt itt, elfoglalhatja a székemet az irodámban és az övé lehet a munkám egy napra, ha szeretné. Azt talán kicsit nehezebb lesz megoldani, hogy az oldalvonal mellett álljon. De mindenképp megmutatnánk neki, hogyan fejlődött a csodálatos klubunk az évek során. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos órákat töltene el itt – jelentette ki Klopp.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

 



 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.