A spanyol listavezető játékosa elmondta, várja-e Marco Rossi meghívóját + videó

A 19 éves Yaakobishvili Antal szerdán a Rayo Vallecano elleni spanyol Király Kupa-mérkőzésen bemutatkozott a bajnoki listavezető Girona csapatában. Az együttes 3-1-re nyert, a magyar utánpótlás-válogatott középhátvédet a szünetben cserélte be Míchel Sánchez vezetőedző.

2024. 01. 19. 19:37
Girona v Rayo Vallecano - King Cup
SOCCER-SPAIN-GIR-VAL/REPORT Antal Yaakobishvili is playing in the match between Girona FC and Rayo Vallecano, corresponding to the round of 16 of the King's Cup, at the Montilivi Stadium in Girona, Spain, on January 17, 2024. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Előzetesen nem számítottam arra, hogy bemutatkozhatok, de 3-0-nál már elkezdtem azon gondolkozni, hogy ha rúgunk még egyet, több esély lesz arra, hogy beálljak. A szünetben aztán mondta a vezetőedzőnk, hogy bemegyek – elevenítette fel a történteket az M1 aktuális csatornának Yaakobishvili Antal. Aki elmondta, felkészült volt, mert már az előszezonban is a felnőtt csapattal edzett, így tudta, mit kell tennie.

Yaakobishvili Antal
Yaakobishvili Antal bemutatkozott a Girona csapatában (Forrás: X/Girona FC)

– Sánchez edzéseken is kijavít ha kell, dicsér, ha megérdemlem, úgy tekint rám, mint egy első kerettagra. A szerdai találkozó után ő és a csapattársak is megdicsértek, ami nyilván jól esett. Kiemelték a nyugalmamat és a labdakezelésemet, de védekezésben is volt dolgom. Nagyon örülök, hogy mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam – jelentette ki a védő, aki igyekszik csak magára koncentrálni, és bízik abban, hogy fog még lehetőséget kapni. A Girona kiemelkedő szereplésére vonatkozó kérdésre azt válaszolta: sok van még hátra a bajnokságból, egyelőre inkább álomként tekintenek arra, hogy elsők lesznek, de bármi is lesz a szezon vége, már így is „óriási, amit csinálnak”.

– Próbálunk nem figyelni a külső tényezőkre, minden nap úgy edzünk, mintha mi sem történt volna, minden meccsbe úgy megyünk bele, hogy száz százalékot szeretnénk adni – mondta.

 

Yaakobishvili Antal vasárnap a Sevilla ellen is játszik?

A hátvéd még nem tudja, hogy vasárnap a Sevilla elleni bajnoki mérkőzésen újra kerettag lesz-e, az pedig szerinte egészen elképesztő lenne, ha májusban a Barcelona ellen ő, valamint a riválisnál edződő 17 éves kapus öccse, Áron is meccskeretben lenne.

A Yaakobishvili testvérek édesapja grúz, ám mindketten Budapesten születtek, és mindketten a magyar utánpótlás-válogatottakat erősítik.

Yaakobishvili Antal a felnőtt válogatottal kapcsolatban azt mondta, egyelőre álom számára, hogy a nemzeti csapatban pályára lépjen, először abban az U21-es együttesben kell bizonyítania, amelyben eddig egyszer lépett pályára.

meghívója még messze van, addig sokat kell fejlődnöm, lépésről lépésre szeretnék haladni. Szeretnék a következő egy évben minél többet játszani a Girona első csapatában, a többit majd meglátjuk – zárta Yaakobishvili Antal.

Kicsit visszapörgetve az idő kerekét Yaakobishvili Antal tavaly novemberben nem gondolta, hogy a skótok elleni Eb-selejtezőn bemutatkozhat a magyar U21-es válogatottban, azonban Csinger Márk sajnálatos sérülése miatt már az 5. percben pályára lépett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A stabil védekezése mellett remek előrepasszaival is kitűnt, s a meccs után Gera Zoltán is dicsérte a 19 éves védőt.

Borítókép: Yaakobishvili Antal szerdán a Rayo Vallecano elleni spanyol Király Kupa-mérkőzésen (Fotó: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.