Itt a válasz, José Mourinho ezért sem ülne le a Ferencváros kispadjára

A napokban az olasz AS Romától elbocsátott José Mourinhót hírbe hozták a Ferencváros labdarúgócsapatával. Bár a szerződtetésének aligha van valóságalapja, a Világgazdaság megnézte, lenne-e realitása annak, hogy valamikor ilyen kaliberű edző dolgozzon egy magyar klubnál. A rövid válasz az, hogy ennek nincs realitása. Mourinho amúgy sajtóhírek szerint már mindenben megegyezett a szaúdi ligában szereplő Al-Sababbal.

Forrás: Világgazdaság2024. 01. 19. 18:05
MOURINHO, José
Róma, 2024. január 16. José Mourinho, az AS Roma portugál vezetõedzõje gesztikulál a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntõjében játszott SS Lazio-AS Roma mérkõzésen a római Olimpiai Stadionban 2024. január 10-én. Az olasz labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló AS Roma 2024. január 16-án hivatalos honlapján közölte, hogy Mourionho azonnali hatállyal távozik a klub vezetõedzõi posztjáról. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari Fotó: Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincs semmi realitása annak, hogy egy José Mourinho-szintű edző a magyar bajnokság bármely csapatához szerződik – nyilatkozta a Világgazdaságnak Szabados Gábor sportközgazdász. Aki szinte biztosra veszi, hogy már a felvetés – amely a napokban elterjedt a közösségi médiában – sem igaz. Nem csak azért, mert top szakemberről van szó, hanem azért is, mert a Ferencvárosnak jelenleg nincs oka edzőt váltani – magyarázta a közgazdász. Mourinho amúgy sajtóhírek szerint már mindenben megegyezett a szaúdi ligában szereplő Al-Sababbal. 

José Mourinho
José Mourinho elköszönt az AS Roma csapatától (Fotó: EPA/Angelo Carconi)

Az FTC Labdarúgó Zrt. éves beszámolójából kiderült, hogy az értékesítési és egyéb bevételeknek köszönhetően 17,2 milliárd forint állt a csapat rendelkezésére. Mourinho tavalyi, éves fizetése az AS Roma edzőjeként 14,2 millió euró (5,4 milliárd forint) volt, ez pedig a zöld-fehér klub költségvetésének 31,4 százaléka.

Mourinho magasan van a ranglétrán

Szabados Gábor kiemelte: az FTC szakmai koncepciója az, hogy mindig egy polccal feljebbről választ edzőt. Ilyen volt Szerhij Rebrov, Sztanyiszlav és a jelenlegi mester, Dejan Sztankovics is. Mourinho azonban nem egy, hanem jó néhány polccal feljebb van a ranglétrán – mutatott rá, megjegyezve, hogy a portugál edző sem tudna nagyobb – egyébként a Fradi számára remek – eredményeket elérni, mint a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Rebrov, az Európa-liga csoportját megnyerő Csercseszov vagy a Konferencia-liga rájátszásába jutó Sztankovics.

A világklasszis szakvezető a portugál bajnokságnál alacsonyabb szinten még soha nem dolgozott, ráadásul akkor még a karrierje elején volt, azóta pedig csak topligákban vállalt állást. Az, hogy most egy magyar csapatot átvegyen, még akkor is, ha az nemzetközi kupákban szerepel, szürreális – jegyezte meg Szabados Gábor.

A Világgazdaság teljes cikke ITT olvasható.

Borítókép: José Mourinho január 16-án távozott az AS Roma vezetőedzői posztjáról  (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferraria)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.