A himnusz helyett macskazene szólt, nagy blama a kézilabda Eb-n + videó

Kínos közjáték vezette fel csütörtökön a németországi kézilabda Eb-n a középdöntőben az Izland–Németország találkozót. Az izlandi himnusz helyett egy „macskazene egyveleg” szólt fél percen keresztül.

2024. 01. 19. 13:38
Germany v Iceland - Men's EHF Euro 2024
COLOGNE, GERMANY - JANUARY 18: The teams line up prior to the Men's EHF Euro 2024 main round match between Germany and Iceland at Lanxess Arena on January 18, 2024 in Cologne, Germany. (Photo by Lars Baron/Getty Images) Fotó: Getty Images/Lars Baron
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenet ült ki az izlandi játékosok arcára, amikor a himnuszuk helyett egy számukra furcsa dallam csendült fel, de ezt igazából dallamnak sem nevezhetjük, mintha több zenei alkotás katyvaszát hallottuk volna. Nem arról volt szó tehát, hogy rossz helyre klikkelt a számítógépén az illetékes, és más ország himnusza szólt, mint kiderült, az audiolejátszó alkalmazással adódott probléma. 

@tomosterkamp Handball Em2024 Iceland vs. Germany, an incorrect national anthem was played for Iceland #handball #iceland #vs #germany #wrong #nationalanthem #anthem #Nationalhymne #Em2024 #em #championship #Island #deutschland ♬ Originalton - Alligatoah247

Az esetről készült felvételt az M4sport.hu oldalán itt lehet meghallgatni.

A kölni Lanxess Arénában fél percen át harsogott a macskazene, és az izlandi szurkolók ekkor már hangosan fütyültek. Az izlandi csapat vastapsot kapott a több mint 19 ezer szurkolótól, majd megoldódott a probléma, és a valódi himnusz is felhangzott.

Az izlandiak aztán a meccs után is bosszankodhattak, mert 26-24-re kikaptak a németektől. S ennek mi sem örülünk, hiszen ez a „mi” csoportunk, s nekünk jobb lett volna, ha az általunk már legyőzött izlandiak nyernek.

Eredmények, középdöntő, 1. forduló, I. csoport:
Németország–Izland 26-24 (11-10)
Franciaország–Horvátország 34-32 (18-18)
Ausztria–Magyarország 30-29 (17-17)

Az állás: 1. Franciaország 4 pont, 2. Ausztria 3, 3. Magyarország 2 (62-55), 4. Németország 2 (56-57), 5. Horvátország 1, 6. Izland 0

A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

 

Borítókép: Az izlandi csapat a németek elleni meccse előtt (Fotó: Getty Images/Lars Baron)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.