Bánhidi és Chema panasza: ellenünk fújtak a bírók, ezért nyertek az osztrákok

Szoros mérkőzéseken, amilyen a Magyarország–Ausztria Eb-meccs is volt, egy-egy rossz bírói döntés befolyásolhatja a végeredményt. Ezekből több is volt, a portugál játékvezetők többször is Bánhidi Bence ellen fújtak, amit a találkozó után a beállós mellett, sőt nála élesebben Chema Rodriguez szövetségi kapitány is szóvá tett. A 30-29-es vereség nagyon fájdalmas, mert az osztrákok elleni sikerrel tovább élhetett volna az álom, az elődöntő elérése a kézilabda Európa-bajnokságon.

2024. 01. 18. 17:49
BÁNHIDI Bence
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Ausztria Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chema Rodriguez higgadt edző, az infarktusos magyar–osztrák meccsen sem vesztette el a fejét, nem kiabált, nem reklamált egyszer sem. A találkozó után azonban nem rejtette véka alá a véleményét az M4 Sportnak nyilatkozva. Elmondta, bizony a portugál játékvezetők többször érthetetlenül ítéltek támadófaultot a magyar beálló, ellen. Elvettek egy gólt, s nem adtak meg egy jogosnak tűnő hétméterest. Ha csak ez a két gól megvan, akkor nem 30-29-es vereség a vége, hanem győzelem.

RODRÍGUEZ, Chema, Bánhidi Bence, magyar kézilabda-válogatott, kézilabda Európa-bajnokság, játékvezetők, téves döntés, Ausztria
Chema Rodriguez nem érti, a játékvezetők miért ítéltek többször is Bánhidi Bence ellen. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Támadásban nem volt gondunk, mindig megtaláltuk a beállónkat, aztán a játékvezetők úgy gondolták, ez támadófault volt, vagy nem volt szabálytalanság, nem volt két perc, nem volt büntető... Ez persze a mi problémánk, ehhez alkalmazkodnunk kell.

Ám az osztrákok azt gondolhatták, játszhatnak így is, ezért nehéz dolgunk volt

mondta a szavaira vigyázva, mégis határozottan Chema, de sportszerűen azt is megjegyezte, a második félidőben nem nagyon tudtunk mit kezdeni az osztrákok hét a hat elleni támadójátékával.

Bánhidi: Tiszta heteseket, gólokat vettek el tőlem

Bánhidi Bence lényegében ugyanezt ismételte meg, ő sem értett egyet a játékvezetői döntésekkel.

– Volt három-négy akció, amit a bírók elvettek tőlem, tiszta hetesek, tiszta gólok, nem értettem ezeket a bírói döntéseket, de tényleg nem akarok ezzel foglalkozni. Chema is látta, mindenki látta, hogy mi volt – mondta Bánhidi, majd sportszerűen hozzátette, ezzel nem tudunk mit kezdeni, a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk és készülnünk a folytatásra.

– Meg kell nézni, hogy milyen hibákat követtünk el, de van még három meccsünk, fel kell rájuk készülni, mert nem lesz sétagalopp egyik sem – mondta Bánhidi Bence.

Chema Rodriguez szerint ez volt a legfontosabb meccs

Chema Rodriguez sokatmondóan megismételte azt is, amire a meccs előtt célzott: ez volt a legfontosabb mérkőzésünk a középdöntőben. Hogy miért? Mert győzelem esetén továbbélt volna az elődöntős álom, vereséggel viszont az már szinte lehetetlen.

– Az osztrákokon nem volt akkora a nyomás, különösen az utolsó percben, mi viszont meg akartuk nyerni a mérkőzést – elemezte a találkozó lélektanát Chema.

Szombaton jönnek a horvátok, aztán a németek, végül a franciák. A négy közé jutáshoz mindhárom találkozót meg kéne nyerni.

Kibédi Péternek így értékelte a mérkőzést:

A magyar válogatott középdöntős programja:

január 18., csütörtök: Magyarország–Ausztria 29-30
január 20., szombat: Magyarország–Horvátország
január 22., hétfő: Magyarország–Németország
január 24., szerda: Magyarország–Franciaország

Borítókép: Az osztrákok gyötörhették Bánhidi Bencét, a portugál bírók szemet hunytak felette (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.