Ronaldo egy mozdulattal üzent Messinek, Haaland mégis a világ legjobbja lett + videó

Bár hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) díjátadó gáláján a fél világ megdöbbenésére Lionel Messi kapta a tavalyi év legjobb játékosát megillető díjat, a 2023-ban jóval eredményesebb Erling Haaland hajszállal lemaradt a szavazáson, a Globe Soccer Awards pénteki dubaji gáláján a Manchester City klasszisa lett a befutó. Cristiano Ronaldo három trófeát is kapott, s a 38 éves klasszis arról is beszélt, mikor vonul vissza. De ezzel csak viccelt.

2024. 01. 20. 8:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Globe Soccer Awards gáláját már 14. alkalommal rendezték meg Dubajban, így ez is hagyományosnak nevezhető, s ezen is szakemberek és szurkolók szavazatai alapján dől el, hogy kiket díjaznak. A legjobb játékos lett, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a Manchester City tavaly a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et és az FA-kupát is megnyerte, ő maga pedig a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az  IFFHS kimutatása szerint a nemzeti bajnokságokban és kupákban, a nemzetközi klubsorozatokban és a nemzeti válogatottakban 2023. január 1. és december 31. között szerzett gólokat figyelembe véve 50 találatig jutott. S csak hárman előzték meg: (al-Nasszr) 54, valamint (Paris Saint-Germain) és (Tottenham/Bayern München) 52 góllal. A Globe Soccer Awards díjátadóján egyébként Ronaldo is jekölt volt az év legjobbja címre.

Haaland, Ronaldo
Ronaldo is jelölt volt a legértékesebb díjra, de ez Haaland birtokába került (Forrás: X/Erling Haaland)

A dubaji gálán azonban Ronaldo látványosan kifejezésre juttatta, hogy szerinte is Haaland volt 2023-ban a földkerekség legjobbja – s nem örök riválisa, Lione Messi –, mert mielőtt elhangzott volna a norvég támadó neve, a kamerák kereszttüzében rá mutatott. Mondhatjuk, ezzel is „odaszúrt” Messinek és a FIFA szavazásán az argentinra voksolóknak. 

Haaland a 2022/23 szezonban 53 találkozón 52 gólt szerzett, s azért, hogy ilyen magasságokba juthatott, köszönetet mondott csapattársainak. Akik ugyancsak ott voltak a gálán, már csak azért is, mert a Manchester City jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben edzőtáborozik.

Ronaldo: Szeretem, ha az emberek kételkednek bennem

Cristiano Ronaldo is közelről érkezett, hiszen ő Szaúd-Arábiában játszik, és a 38 éves klasszis három trófeát is átvehetett: megkapta a legeredményesebb gólszerzőt megillető Maradona-díjat, ő lett a Közel-Kelet legjobb játékosa, és a szurkolók szavazatai alapján is bezsebelt egy díjat (Fan's Favourite Player of the Year). Többek között díjazták a Manchester City csapatát és az együttest csúcsra juttató Pep Guardiola vezetőedzőt is.

– Szeretem, ha az emberek kételkednek bennem, és örülök neki, hogy egy újabb sikeres évvel bebizonyítottam, tévednek – fogalmazott Ronaldo. – A 2022-es évem nehéz volt, de ez csak erősebbé tett. Tavaly én voltam a világ legjobb góllövője, és ehhez le kellett győznöm olyan fiatal oroszlánokat, mint Haaland. S hogy mikor hagyom abba a futballt? Szerintem tíz év még van bennem. Na, jó, ezt csak viccnek szántam! – mosolygott Ronaldo.

 

Borítókép: A Globe Soccer Awards pénteki dubaji gáláján Erling Haalandot és Cristiano Ronaldót is díjazták (Forrás: X/EuroFoot)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.