A Manchester United kapusa közröhej tárgya lett az Afrika-kupán + videó

Az egykor szebb napokat látott kameruni labdarúgó-válogatottnak rosszul áll a szénája az elefántcsonparti Afrika-kupa C csoportjában, két meccsen csak egy pontot szerzett, és a kiesés szélére került. A csapat legértékesebb játékosa, a kapus André Onana – a Manchester United hálóőre – pedig a Szenegál elleni vereség (1-3) után közröhej tárgya lett. És nem csak azért, mert három lövésből kapott három gólt.

2024. 01. 20. 11:18
UEFA Champions League - Manchester United vs Bayern Munich
epa11025364 Manchester United goalkeeper Andre Onana walks off the pitch at half-time during the UEFA Champions League group match between Manchester United and FC Bayern Munich, in Manchester, Britain, 12 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Afrika-kupa történetében Kamerun a második legeredményesebb nemzet, ötször nyerte meg a kontinenstornát, csak Egyiptom előzi meg hét elsőségével, de most nem megy a csapatnak. A C csoportban az első meccsén 1-1-et játszott Guinea ellen, pénteken pedig 3-1-re kikapott Szenegáltól. Szenegálnak hat, Guineának négy pontja van, de a csoportokból az első két helyezett mellett a négy legjobb harmadik helyezett is továbbjut a nyolcaddöntőbe. A kiesés szélére sodródott kameruniak azonban Gambia ellen már nem hibázhatnak. A válogatottban a legnagyobb név a 27 éves kapus André Onana, aki a Manchester United hálóőre, a Transfermarkt 40 millió euróra teszi a piaci értékét, s az Ajax, majd az Internazionale csapatában is voltak jó időszakai.  Az MU drukkerei azonban nem elégedettek vele, ami nem is csoda: a szezonban 30 meccsen 47 gólt kapott, s csak kilencszer hagyhatta el úgy a pályát, hogy nem vették be a kapuját. 

André Onana
André Onana vasárnap még a Tottenham ellen védett (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Most az Afrika-kupán hétfőn Guinea ellen nem kapott szerepet, és ez is érdekes történet. Onana vasárnap még a United kapuját védte a Tottenham ellen 2-2-re végződött Premier League-rangadón, majd az összecsapás után magángépet bérelve utazott az Afrika-kupára, hogy időben odaérjen csapata első meccsére. Elefántcsontparton a landolás után további 240 kilométert autózott, ám Rigobert Song szövetségi kapitány nem őt küldte a pályára, a francia harmadosztályban védő Fabrice Ondoa állt a kapuba. Onana ezen nagyon felháborodott, a beszámolók szerint nem volt könnyű lecsillapítani.

 

Onana három lövésből három gólt kapott

Szenegál ellen már ő védett, de az ellenfél harmadik találatánál úgy mozdult a labdára, mintha lassított felvételen tette volna – ezen élcelődnek is szurkolók. Az MU-drukkerektől pedig olvashatunk olyan csípős bejegyzéseket is, hogy jó lenne, ha Onana végleg Afrikában maradna… A kapus egy másik jelenet miatt is közröhej tárgya lett, a 65. percben egy szabadrúgásnál előreszaladt, hogy fontoskodva tanácsot adjon a rúgó játékosnak. Az talány, hogy mint mondott, de ez egy nagyon elrontott szabadrúgás lett...

Onana ráadásul úgy kapott három gólt, hogy háromszor találták el a kapuját.

A hálóőrön többek között most ilyen posztokkal gúnyolódnak:

A Szenegál–Kamerun találkozó összefoglalója:

Borítókép: André Onanát a Manchester United szurkolói nem zárták a szívükbe (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.