A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Óriási botrány az ukránoknál, miután egy teniszezőjük kezet fogott egy orosszal

Úgy tartják, az nem hír, ha a kutya megharapja a postást, csak ha fordítva történik, és valahogy így lehetünk az Australian Open női juniorversenyében azzal a meccsel, amelyet Vlada Mincseva és Jelizaveta Kotljar játszott egymással. Az orosz Mincseva két szettben legyőzte ukrán ellenfelét, aki a mérkőzés után kezet fogott ellenfelével. Az eset pedig olyannyira hír, hogy az ukránoknál áll a bál, Kotljar édesapja pedig bocsánatot kért.

2024. 01. 20. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, mindig pikáns helyzetet teremt, ha a két ország sportolói szembe kerülnek egymással, és ez a teniszben gyakran megtörténik; ez is olyan sportág, amelyben az oroszok semleges színekben szerepelhetnek. Az ukrán teniszezők nem hajlandók kezet fogni az oroszokkal és a fehéroroszokkal (Fehéroroszország támogatja Oroszországot a háborúban), ennek már több visszhangos esete volt. A világranglistán jelenleg 37. helyen álló Marta Kosztyuk tavaly nyáron egyenesen kijelentette, hogy ő az orosz játékosok legyőzésével tudja megnyerni a háborút.

 

Az ukrán versenyző édesapja bocsánatot kért

Az Australian Open női juniorversenyében, az első fordulóban ma azonban váratlan dolog történt. Két tizenhat éves lány mérkőzésén az orosz Vlada Mincseva 6:2, 6:4-re nyert Jelizaveta Kotljar ellen, aki a találkozó után a hálónál „lepacsizott” ellenfelével, mondhatjuk, hogy a két játékos kezet fogott egymással. S ezután ki is tört a botrány az ukrán oldalon. A kézfogás az ukrán portálok beszámolója szerint váratlanul érte a helyszínen levő ukrán szurkolókat. Az Ukrán Teniszszövetség is értetlenül állt a történtek előtt. Mivel Jelizaveta Kotljar kiskorú, édesapja nyilatkozott helyette, aki bocsánatot kért.

– Liza még csak tizenhat éves, és nincs komoly tapasztalata az olyan jelentős versenyeken, mint egy Grand Slam-torna, amely a profi és az ifjúsági tenisz csúcsa. Itt különleges hangulat uralkodik, ami már önmagában is nagy nyomást helyez a sportolókra. Sajnos a lányom automatikusan végrehajtotta a meccs utáni rituálét, kezet fogott ellenfelével, nem tudatosult benne, hogy a háló mögött annak az országnak a képviselője áll, amely támadást követett el szülőföldünk ellen. Liza hibát követett el, amit máris megbánt, és ígéri, hogy ilyen nem fordul elő többé – mondta Konsztantyin Kotljar.

Az orosz lapok a tényekre szorítkoznak, de az Izvesztyija megemlíti, hogy csütörtökön a felnőtteknél az ukrán Dajana Jasztremszka (a világranglista 93. helyezettje) és a 2023 közepe óta Franciaországot képviselő orosz Varvara Gracseva, ha kezet nem is fogtak egymással, az ütőjüket „összeütötték”. Azt a meccset Jasztremszka nyerte, azóta még egy ellenfelén túljutott, a következő mérkőzését pedig a nyolcaddöntőben a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen játssza – újabb „érdekes” helyzet előtt állunk.

Borítókép: Vlada Mincseva és Jelizaveta Kotljar kézfogása (Forrás: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.