Djokovics történelmet írhatott volna, de: „El akartam veszíteni azt a játékot”

Novak Djokovics gázolt az Australian Open nyolcaddöntőjében, esélye volt három hibátlan szettel továbbjutni Adrian Mannarino ellen. A szerb klasszis végül a harmadik szettben engedett egy kicsit, vicces nyilatkozata alapján szó szerint is, így végül nem írt történelmet. Djokovics így is elképesztő simán, három szettben, 6:0, 6:0, 6:3-mal jutott a férfi egyes negyeddöntőjébe.

2024. 01. 21. 7:44
Australian Open - Day 8
epa11093270 Novak Djokovic of Serbia reacts after match point against Adrian Mannarino of France during the Men's 4th round match at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia, 21 January 2024. EPA/MAST IRHAM Fotó: MAST IRHAM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Djokovics egyre inkább belelendül az Australian Openen. A második fordulóban még akadozott a szerb világelső játéka, a harmadikban már magabiztos volt, a nyolcaddöntőben pedig elképesztő dominanciát mutatott a 19. helyen kiemelt Mannarino ellen. Djokovics az első két szettben mind a hat bréklabdáját kihasználta, az adogatásaiban nem hibázott, s máris 6:0, 6:0-ra vezetett. A harmadik játszmában is 1:0 volt neki, amikor Mannarino először tudott hozni egy játékot a meccsen.

Australian Open - Day 8
Novak Djokovics népszerű Melborurne-ben. Fotó: EPA/Mast Irham

– Az első két szett a legjobb volt, amit az utóbbi időben játszottam – árulta el Djokovics, akit a BBC idézett. A szerb kitért az első elvesztett játékra is: – Nagyon szerettem volna elbukni azt a játékot, mert a stadionban egyre csak nőtt a feszültség. Le kellett ezt hűtenem, hogy a feladatomra koncentrálhassak és lezárjam a meccset. Nagyszerűen játszottam az elsőtől az utolsó pontig.

Djokovics lehetett volna 1993 óta az első a Grand Slam-tornákon, aki három hibátlan szettel jut tovább, az Australian Openen pedig a valaha volt első, Melbourne-ben soha nem történt ilyen. Történelmet végül nem írt a szerb, de így is csak 1 óra 46 percre volt szüksége a továbbjutáshoz.

 

Novak Djokovics betegsége már a múlté

A tizenegyedik Australian Open-diadalára hajtó Djokovics az első két fordulóban meglepő módon veszített játszmákat, bár utólag kiderült, hogy betegséggel is küzdött. Problémái már a múlté, nemcsak a játéka, hanem az elmondása alapján is: – Az elmúlt néhány nap nagyon jól telt, az egészségi állapotom és a tenisz szempontjából is pozitívan alakultak a dolgok, elégedett vagyok azzal, ahol jelenleg tartok.

Sinner és Rubljov továbbjutott, Cicipasz kiesett

A nap során később Sinner is három játszmában nyert, Rubljov csak az ötödik szettben került döntő fölénybe De Minaur ellen, a tavalyi döntős Cicipasz pedig kiesett, a Marozsánt is búcsúztató Fritz győzte le.

Férfi egyes, nyolcaddöntő:

Djokovics (szerb, 1.)–Mannarino (francia, 20.) 6:0, 6:0, 6:3
Fritz (amerikai, 12.)–Cicipasz (görög, 7.) 7:6 (7-3), 5:7, 6:3, 6:3
Sinner (olasz, 4.)–Hacsanov (orosz, 15.) 6:4, 7:5, 6:3    
Rubljov (orosz, 5.)–De Minaur (ausztrál, 10.) 6:4, 6:7 (5-7), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0

Borítókép: Novak Djokovics menetel az újabb Australian Open-diadal felé (Fotó: EPA/Mast Irham)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.