Djokovics egyértelmű üzenetet küldött az újabb sikere után

Novak Djokovics ismét bejutott az Australian Open negyedik fordulójába. Pénteken három játszmában nyert Tomás Martín Etcheverry ellen, zsinórban a harmincegyedik meccsét nyerte meg a melbourne-i Grand Slam-tornán, s ha nem lett volna egyértelmű, a szerb ki is emelte: az idei legjobb meccsét játszotta. Azaz Novak Djokovics ugyanazon az úton jár, amelyet tízszer már trófeával fejezett be Ausztráliában.

2024. 01. 19. 12:15
POPYRIN, Alexei; DJOKOVIC, Novak
Melbourne, 2024. január 17. A világelsõ szerb Novak Djokovic az ausztrál Alexei Popyrin elleni gyõzelmét ünnepli az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2024. január 17-én. MTI/EPA-AAP/James Ross Fotó: MTI/EPA-AAP/James Ross
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte minden évben akad valami, amibe megpróbálhatnak belekapaszkodni Novak Djokovics riválisai. Idén a csuklósérülése és a megfázása mellett ott volt az a tény is, hogy a szerb játékos pályafutása során először az Australian Open első és második fordulójában is játszmát veszített. A harmadikban viszont már nem, s Novak Djokovics a Tomás Martín Etcheverry elleni magabiztos győzelemmel, valamint az után tett nyilatkozattal is megüzente a többieknek, mire számíthatnak.

Novak Djokovics Australian Open
Fotó: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Djokovics az első két játszmában ellenállhatatlanul játszott, a harmincadik kiemelt argentin, aki a korább két meccsén, Andy Murray és Gael Monfils ellen szettet sem veszített, a szerb világelsőt csak a harmadik játszmában tudta igazán megszorítani.

Ebben tie breakig jutottak, azt viszont jó szokása szerint Djokovics magabiztosan, 7-2-re nyerte meg.

– Egyértelműen ez volt a legjobb meccsem az idei tornán. Különösen az első két szettel vagyok elégedett, utána Etcheverry feljavult, de a tie breakben jól szerváltam és jó ütéseket választottam – áradt a magabiztosság Djokovicsból a győzelem után adott nyilatkozatában.

Ahogy szokta, javuló formát mutat a torna előrehaladtával, idén sem lesz könnyű megállítani.

Djokovics mellett Sinner és Cicipasz is simán nyert

A csütörtöki drámák után pénteken a legtöbb meccs simán alakult. Djokovics mellett három játszmában nyert a tavalyi döntős Sztefanosz Cicipasz, a Djokovicsot két hete legyőző Alex De Minaur és az első Grand Slam-döntőjére hajtó Jannik Sinner is.

Sinner az egyetlen a férfiak versenyében, aki az első három fordulóban egyetlen játszmát sem veszített.

Elméletileg szombaton Nuno Borges csatlakozhat még hozzá, a realitás azonban inkább az, hogy a portugál kiesik a korábban ellen is győztes Grigor Dimitrov ellen.

Bejutott a negyedik fordulóba Taylor Fritz is, aki Marozsán Fábiánt négy játszmában búcsúztatta.

Australian Open, 3. forduló

Férfi egyes

Djokovics (szerb, 1.)–Etcheverry (argentin, 30.) 6:3, 6:3, 7:6
Fritz (amerikai, 12.)–Marozsán (magyar) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2
Cicipasz (görög, 7.)–Van Assche (francia) 6:3, 6:0, 6:4
Sinner (olasz, 4.)–Báez (argentin, 26.) 6:0, 6:1, 6:3
De Minaur (ausztrál, 10.)–Cobolli (olasz) 6:3, 6:3, 6:1
Hacsanov (orosz, 15.)–Machác (cseh) 6:4, 7:6, 4:6, 7:6

Borítókép: Novak Djokovics magabiztosan nyert (Fotó: MTI/EPA-AAP/James Ross)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.