„Minek kellett magánrepülővel jönnöm?” – kifakadt a Manchester United sztárja

Úgy kellett lecsillapítani André Onanát, a Manchester United sztárját, miután nem léphetett pályára a kameruni válogatott első meccsén az Afrika-kupán. A kapus vasárnap még a Premier League-ben védett, majd több mint nyolcezer kilométert utazott, még magánrepülőt is bérelt, hogy időben odaérjen a válogatotthoz, ám ennek ellenére kihagyták a csapatból.

2024. 01. 16. 19:43
English Premier League - Manchester United vs Tottenham Hotspur
epa11077160 Manchester United goalkeeper Andre Onana during the English Premier League soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur in Manchester, Britain, 14 January 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

André Onana tavaly nyáron 50 millió euróért lett a Manchester United játékosa, az angol klub a BL-döntős Internazionaléből vásárolta ki a kameruni kapust, aki nem meglepő módon az afrikai ország válogatottjának a legértékesebb futballistája. Onana vasárnap még a United kapuját védte a Tottenham ellen 2-2-re végződött Premier League-rangadón, majd a meccs után fejvesztve rohant az Elefántcsontparton zajló Afrika-kupára, hogy időben odaérjen csapata első meccsére.

English Premier League - Newcastle United vs Manchester United
A Manchester United kapusa a kameruni válogatottban megint pofont kapott. Fotó: EPA/Peter Powell

Nem könnyítette meg Onana dolgát az élet, hiszen a rossz időjárási viszonyok miatt késett a járata, de ez nem akadályozta meg abban, hogy ne késsen el: magánrepülőt bérelt, és további 240 kilométert autózott, végül időben odaért a Kamerun–Guinea meccsre, amely 1-1-re végződött, ám Rigobert Song szövetségi kapitány nem küldte őt pályára, Onana helyett a francia harmadosztályban védő Fabrice Ondoa játszott.

– Ha nem játszhatok és nem kerülhetek be a csapatba, akkor minek kellett magánrepülővel idejönnöm? – fakadt ki Onana, akit a beszámolók szerint úgy kellett lecsillapítani.

Onana és Song, mint két óvodás

Kamerun legközelebb pénteken Szenegál ellen lép pályára az Afrika-kupán, és érdekes kérdés, hogy lehetőséget kap-e. Song ugyanis nem biztos, hogy csupán a hosszú utazás fáradalmai miatt hagyta ki a Manchester United kapusát, állítólag nem nézte jó szemmel, hogy Onana klubja FA-kupa meccse miatt kihagyta a válogatott Zambia elleni barátságos mérkőzését a torna előtt.

Onana és Song kapcsolata eddig sem volt felhőtlen, a 2022-es katari világbajnokságon emlékezetes balhé tört ki köztük: a szövetségi kapitány kritizálta a kapust az első csoportmeccs után, amit Onana nem fogadott el, ezért a vb második találkozóján kispadra került, majd ki is tették a keretből, végül pedig lemondta a válogatottságot. Később Onana visszatért a nemzeti csapathoz, de az újabb nagy tornán megint hajba kaphat Songgal.

Borítókép: André Onana rohant az Afrika-kupára, de hiába (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.