Ronaldo mellé két manchesteri játékos érkezhet, ez nagy durranás lenne!

Bár a nagy pénzért Szaúd-Arábiába csábított futballsztárok közül jó néhány már lelépne a sivatagi királyságból, az arabok nem adják fel a grandiózus terveiket, hogy minőségi bajnokságuk legyen. A legfrissebb hírek szerint az al-Nasszr, Cristiano Ronaldo csapata a Manchester United két játékosát szemelte ki, s jó esély van arra, hogy a brazil Casemiro és az angol Aaron Wan-Bissaka befusson az ötszörös aranylabdás portugál mellé.

2024. 01. 24. 10:18
Cristiano Ronaldo; Casemiro
Cardiff, 2017. június 3. Casemiro, a Real Madrid játékosa (b) csapattársával, Cristiano Ronaldóval, miután megszerezte csapata második gólját a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében a cardiffi Nemzeti Stadionban 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Andy Rain) Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az a szaúdi futballprojekt „zászlóshajója”, aki élvezi ezt a szerepet, 38 évesen is szórja a gólokat; s a múlt héten a Globe Soccer Awards dubaji gáláján három trófeát is átvehetett: megkapta a legeredményesebb gólszerzőt megillető Maradona-díjat, ő lett a Közel-Kelet legjobb játékosa, és a szurkolók szavazatai alapján is bezsebelt egy díjat (Fan’s Favourite Player of the Year). A 2023-as évben 54 találatig jutott – ebben benne vannak a válogatottban elért találatai is.

Casemiro, Ronaldo
Manchesterben nem váltotta meg a világot. Majd újra Ronaldo mellett? Fotó: Adam Vaughan

Ronaldo megkerülhetetlen tényező a szaúdi ligában, és a bevezetőnkben említett hírünk hátteréről a források kiemelik: ő is támogatja, hogy az al-Nasszr megszerezze a Manchester United két játékosát, így Casemiro és Aaron Wan-Bissaka újra a csapattársa legyen. Ronaldo és Casemiro a Real Madridban éveken keresztül játszottak együtt, jóban voltak egymással, és nagy sikereket értek el.

 

Ronaldo, Casemiro és Wan-Bissaka újra egy csapatban? 

Mint kiderült, a Manchester United igazgatója, John Murtough már decemberben Szaúd-Arábiába repült, hogy tárgyaljon az üzletről. Ami az MU számára is előnyös lenne, ugyanis a 32 éves Casemiro jelenleg a United legjobban fizetett játékosa, heti 375 ezer fontot kap, viszont combizomsérülése miatt november eleje óta nem bevethető. Az MU már szabadulna tőle, és ha sikerülne eladnia, akkor a „pénzügyi fair play” paragrafusai alapján jelentős összeg szabadulna fel, amit új igazolásokra fordíthatna. S mivel Ronaldo kifejezetten szeretné, hogy korábbi csapattársával újra együtt játszhasson, az al-Nasszr nem sajnálná a pénzt Casemiróért. Ronaldo 2021 és 2022 között volt az MU játékosa, rövid ideig itt is játszottak együtt, Aaron Wan-Bissaka pedig 2019 óta a csapatnál van.

Wan-Bissaka most ott volt az Internazionale célkeresztjében is, a milánóiak csereajánlatot tettek érte, Denzel Dumfries költözött volna az Old Traffordra, de az MU ebbe nem ment bele. Ugyanakkor jelzésértékű, hogy a manchesteriek nem ajánlottak hosszú távú szerződést a 26 éves játékosnak, így jó eséllyel ő is elhagyhatja Erik ten Hag csapatát. S bár a Crystal Palace és a West Ham is érdeklődést mutat iránta, az al-Nasszr ajánlatával nyilvánvalóan nem tudnak versenyezni.

A Globe Soccer Awards múlt pénteki dubaji gáláján Casemiro életműdíjat vehetett át:

 

Borítókép: Casemiro, a Real Madrid játékosa csapattársával, Cristiano Ronaldóval, miután megszerezte csapata második gólját a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a cardiffi Nemzeti Stadionban 2017. június 3-án (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.